Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Gameye BV, 78e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Optimale spelervaring tijdens online game

Online gamen samen met vrienden is razend populair: het biedt entertainment én sociaal contact. Zelfs als je alleen in een lockdown thuis zit. Wanneer dan plotseling veel mensen gebruik maken van een online videogame, kan het gebeuren dat de spelervaring verslechtert. De spelontwikkelaar moet hierop voorbereid zijn, want spelers haken af als de spelbeleving niet optimaal is, terwijl een vaste speler basis cruciaal is voor een game studio.

Gemakkelijk opschalen

De in eigen huis ontwikkelde technologie van Gameye helpt game studios gemakkelijk op te schalen, als het aantal spelers waar dan ook ter wereld, stijgt. De ontwikkelaar hoeft nu niet meer constant resources beschikbaar te houden om pieken op te vangen, maar kan ze gebruiken wanneer ze nodig zijn. Dat maakt online gaming flexibel en bespaart de ontwikkelaar kosten. Daarnaast werkt Gameye met partners over de hele wereld om te zorgen dat resources dicht bij de spelers beschikbaar zijn.

Grote namen

In het optimale geval wordt de technologie al tijdens de ontwikkeling van het spel geïntegreerd. Dat betekent dat Gameye al in het beginstadium met game studios rond de tafel zit. Dankzij twee zeer succesvolle investeringsrondes heeft Gameye ook de nodige financiële kracht om door te pakken en met partners als Microsoft en Tencent wist Gameye toch al in korte tijd grote namen in de game-industrie te overtuigen van deze technologie en de manier van aanpak. De eerste games met de Gameye-technologie zijn dit jaar gelanceerd, en er zullen in 2021 nog meer volgen. 

Gameye BV

Gameye logoRotterdam

Twitter LinkedIn 

Website

Man achter PC

Teamfoto Gameye

Het team van Gameye

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact