Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

GEGE machinebouw BV, 30e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Aardbeienplanten op stellingen, gezond, duurzaam, volautomatisch

Een ingenieus systeem voor de aardbeien trayteelt. De trays worden op stellingen gezet, waardoor met behulp van de gewaswagen efficiëntie en werkcomfort in hoge mate verbeteren. Het rendement per hectare verdubbelt bijna, van 350.000 planten per hectare (traditioneel trayveld) naar minimaal 700.000 planten per hectare. Per m2 betekent dit ook 50% minder verbruik van water, meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

Trays op stellingen

Aardbeienplanten op stellingen, gezond, duurzaam en volautomatisch. Omdat ze op een vaste plek staan, kunnen veel bewerkingen gemechaniseerd worden met de gewaswagen die boven de trays hangt. Bewerkingen zoals ranken, maaien, folie-/verduisteringsdoek leggen en ophalen. Handelingen die de medewerkers verrichten, gebeuren snel en comfortabel vanaf het platform boven de planten.

Impact

De planten blijken sterk en gezond en er is minder last van ziektedruk. Inmiddels kan teelt op stellingen gecombineerd worden met stekteelt. Deze stek komt geheel niet in aanraking met grond. Het oogsten gaat volautomatisch en deze extra toepassing zorg voor een langere gebruiksperiode van het veld.

GEGE machinebouw BV

GEGE machinebouw logoVeghel

Twitter LinkedIn

Website

Gewaswagen boven trays aarbeienteelt

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact