Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Fresh-r / Vaventis BV, 17e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Gezond, comfortabel en energiebesparend

Thuis wil je comfort. Geen koude tocht van raamroosters of geluidsoverlast om maar te zwijgen van ingewikkelde instructies en handelingen. Redenen waarom mensen hun klimaatsysteem niet gebruiken met mufheid en schimmel als gevolg. Fresh-r levert comfort en gemak, terwijl het de lucht binnen gezond houdt. Het is makkelijk te installeren en door het modulair ontwerp ook makkelijk in onderhoud.

Gezonde lucht

Door continue CO2 en luchtvochtigheid te meten, en te ventileren als het nodig is, houdt Fresh-r de lucht binnen gezond en de woning schimmelvrij. Fijnstof uit de lucht halen kan ook, vraag gestuurd. Speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van hooikoorts, astma of COPD. Vooral voor woningen langs drukke wegen, of in de buurt van industrie of vliegvelden. Samen met het Longfonds doet Fresh-r er verder onderzoek naar.

Verwarmen wordt ventileren

Bouwprofessionals die vooruit kijken weten dat er een nieuwe norm aankomt: BENG. Dat staat voor bijna energieneutraal gebouwd. Het begint met luchtdicht maken en dan ventileren met warmteterugwinning. Fresh-r doet dat vraag gestuurd, dat scheelt energie. Bijzonder aan Fresh-r is dat het maximaal warmte blijft terugwinnen ook als het buiten vriest. De Fresh-r houdt zoveel warmte binnen, dat stoken bijna niet meer nodig is. Dat scheelt 1,5 ton CO2 per jaar voor een gemiddelde woning.

Transitie energie neutrale huizen

Om huizen van het aardgas af te krijgen zijn systemen nodig die makkelijk te integreren zijn in bestaande woningen. Fresh-r is zo’n systeem omdat het 5x kleiner is. Dit vergemakkelijkt de transitie naar energie neutrale huizen.

Fresh-r / Vaventis BV

Fresh-r logo Weesp

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Contour van een huis met binnen groen, gedragen op een hand, achtergrond blauwe lucht

Lees ook:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact