Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Fawaka Ondernemersschool, 85e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Jong geleerd, duurzaam gedaan

Op de Ondernemersschool van Fawaka werken kinderen aan hun eigen toekomst en een betere wereld. Zij combineren duurzaamheid (groen en sociaal) met ondernemerschap door een fictief bedrijf te starten in fairtrade chocolade, duurzame mode, upcyclen of robotica. Deze aanpak werkt en is een mooie manier om een duurzamere samenleving te maken en kinderen te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen.

Doen

Met de Ondernemersschool wil Fawaka innovatie in het onderwijs bevorderen. Met hun concept leiden zij kinderen op tot bewuste zelfstandige wereldburgers die problemen oppakken en er niet alleen maar over praten. Het ‘doen’ staat voorop. Kinderen zetten bijvoorbeeld hun eigen fairtrade chocolademerk op. Ze leren dan alles over chocolade, onderzoeken verse cacaovruchten en maken zelf chocoladerepen en ontwerpen eigen wikkels. Ook krijgen ze workshops over marketing en pitchen voor bankiers. Tenslotte verkopen ze hun chocoladerepen op de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt. De opbrengst gaat naar een door de kinderen gekozen goed doel. De lessen zijn mogelijk als binnenschoolse-, naschoolse- of vakantieprogramma’s.

Duurzame relaties

Fawaka Ondernemersschool richt zich op kinderen die moeilijk toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s. Want Fawaka vindt dat álle kinderen mee moeten kunnen doen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren. Zo werkt de Ondernemersschool ook aan duurzame relaties als basis voor de multiculturele samenleving. Fawaka is actief in een aantal Nederlandse steden en start binnenkort ook in Indonesië samen met SOS Kinderdorpen.

Fawaka Ondernemersschool

Fawaka Ondernemersschool Amsterdam

Facebook Twitter

Website

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Trudy van Dyslexie Test & Tips en Thiëmo van de Fawaka Ondernemersschool over hun innovaties.

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact