Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Envision Technologies, 95e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Envision AI laat blinde en slechtziende mensen weer lezen en zelfstandig leven

Envision AI is een smartphone app, die de wereld ‘voorleest’ aan blinde en slechtziende gebruikers. Door middel van een gemaakte afbeelding, herkent de app teksten, gezichten, objecten of omgevingen en vertelt dit aan de gebruiker. Dit zorgt voor zelfstandigheid van de gebruiker die vaak niet hulpbehoevend wil zijn.  Het heeft een positief effect op het welzijn en het stimuleert om meer te ondernemen en naar buiten te gaan. Dit is dan ook het doel van Envision: blinde en slechtziende mensen toegang bieden tot alle informatie die anderen ook hebben. En gelijke kansen bieden op succes.

Zelfbewuste technologie en kunstmatige intelligentie

De app duidt voor de gebruiker of een pak melk in de koelkast bijvoorbeeld nog houdbaar is, wat er op de reisinformatie op het perron staat, een groepje mensen op een festival zijn vrienden zijn,  wat er op de menukaart in een restaurant staat of in een ontvangen brief. Dit is mogelijk door een combinatie van zelfbewuste technologie en kunstmatige intelligentie. De app is beschikbaar voor iOS en Android en leest in 60 talen. Momenteel vindt er een doorontwikkeling plaats voor toepassingen voor draagbare camera’s en smart glasses.

Zeer breed inzetbaar

Deze app is bijzonder, omdat de herkenningstools breed inzetbaar zijn én specifiek voor deze groep mensen, volgens oprichter Karthik Mahadevan. De leestechnologie onderscheidt zich in snelheid en nauwkeurigheid in gebruik. De Envision AI genereert omzet. 

Envision Technologies

Logo Envision TechnologiesDelft

Website

Envision AI smartphone app scant en leest een document

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact