Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ElkeMelk, 8e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Weet van welke koe de melk komt

We willen graag veilig voedsel, dat niet te lang onderweg is geweest en dus willen we weten waar het vandaan komt. Daarom laat ElkeMelk, als eerste en enige ter wereld, precies zien van welke koe de melk komt die je drinkt. En die vind je gewoon, rechtstreeks vanaf de boer, in het schap van de supermarkt. 

De melkveehouderij levert momenteel wekelijks achtduizend flessen “koespecifieke melk” aan Albert Heijn in heel Nederland en steeds meer andere verkooppunten.

Verkorte keten

Nadat de koe is gemolken, gaat de melk direct door een geautomatiseerd laboratorium voor microscopische analyse: alleen 100 procent goede melk gaat door. Die pure melk wordt in dezelfde werkgang gepasteuriseerd en zit binnen tien minuten na het melken afgevuld in een fles met het label van die melkbeurt en die koe. ElkeMelk slaagt hierin door de melkrobot direct te koppelen aan een speciaal hiervoor ontworpen verwerkingslijn. Hierdoor is de keten verkort: de boer verkoopt nu zelf de melk aan de supermarkt.

Meer dan duizend reacties

De consument vindt de koe op de website van ElkeMelk aan de hand van de naam op de fles. Hij kan daar ook een reactie achterlaten. Dat leidde al binnen enkele maanden tot meer dan duizend reacties. ElkeMelk was afgelopen jaar de nummer twintig van snelst groeiende nieuwe merken in de supermarkt. Het bedrijf wil het concept uitrollen naar boerderijen over de hele wereld en werkt daarvoor samen met Delaval Zweden en Top BV Wageningen.

ElkeMelk

ElkeMelk logoMolenaarsgraaf

Facebook LinkedIn Instagram

Website

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact