Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Ecocreation BV, 22e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Van afval naar compost binnen 24 uur

Een duurzame toekomst voor iedereen, dat is de visie van Ecocreation. Met hun vinding voegen ze de daad bij het woord. De Ecocreation composteermachine zet binnen 24 uur organisch afval om naar compost. Van elke 100 kilo afval blijft 15 kilo compost over: een volumebesparing van 85%.

Bacteriemixen

De wil om van afval weer grondstof te maken is niet genoeg. Het vraagt ook veel tijd en ruimte. Ecocreation ontwikkelt en produceert daarom composteermachines met bijbehorende bacterieculturen. Deze ontwikkelde bacteriemixen zijn specifiek voor de verwerking van o.a. organisch (voedsel) afval, producten van supermarkten die over datum zijn, bioplastics en incontinentiemateriaal. Voedselafval wat niet meer verder verwerkt kan worden, is samen te voegen met composteerbare verpakkingen. Dus een zogeheten optimale ‘end-of-live scenario’ voor biobased eet- en drankverpakkingen. Maar ook neemt de hygiëne sterk toe omdat de opslag van voedselafval in rolcontainers niet langer nodig is.

Direct op locatie

Het compost uit de machine is –direct op locatie van de klant- weer te gebruiken als bodemverbeteraar en grondstof voor het verbouwen van gewassen. Zoals in een moestuin. Ook zorgt het naast een kostenbesparing, voor CO2 reductie door minder logistieke bewegingen. Ecocreation levert machines met een verschillende capaciteit, variërend vanaf 30 tot meer dan 1.000 ton per jaar.

Geld verdienen met groen

Na een periode van investeringen, verdubbelt de omzet van Ecocreation jaarlijks vanaf 2018.

Ecocreation BV

Logo EcocreationHeiloo

Website

Composteermachine

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact