Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Easee BV, 3e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Meet je ogen voortaan thuis

Met een laptop, een smartphone en drie meter ruimte kun je voortaan zelf thuis je ogen testen. Deze innovatie dringt de wachttijden voor oogzorg terug. Kosten worden bespaard, de kwaliteit verhoogt.

Een softwareontwikkelaar voor medische hulpmiddelen, Easee B.V., heeft de eerste en enige CE-gecertificeerde en klinisch bewezen online oogmeting ontwikkeld. Dit verbetert de toegang tot oogzorg en helpt voorkomen dat miljarden mensen visueel gehandicapt achterblijven: wereldwijd zien 4,3 miljard mensen niet goed en dit aantal stijgt de komende dertig jaar exponentieel door een sterke toename in bijziendheid, ouderdomsverziendheid en staar. 

Voorkomt vallen en depressie

In de thuiszorg heeft 20 procent van de ouderen niet-gediagnostiseerde zichtproblemen. Met de thuistest kunnen deze ouderen op tijd hulp krijgen en daarmee vallen, depressie en botbreuken voorkomen.   

Omdat de klant niet meer verplicht een winkel hoeft te bezoeken voor een oogmeting, kunnen onlinespelers in de optiekbranche marktaandeel winnen met meer concurrentie, innovatie en lagere prijzen tot gevolg.

Betere gebruikerservaring

Via Easee.online kunnen gebruikers zelf een oogmeting doen. Voor een brilsterkte die door een digitale optometrist wordt uitgegeven wordt 19 euro gerekend. Online eyewearretailers zoals Mister Spex en Select Specs bieden de Easee-test ook aan. Daarmee verbeteren zij de gebruikerservaring en verkopen zij meer brillen en contactlenzen.

Monitoren op afstand

Klinieken en ziekenhuizen integreren de technologie van Easee, zodat oogartsen hun patiënten op afstand kunnen monitoren en ziekenhuisbezoeken besparen. Alleen al door toepassing bij alle staarpatiënten in Nederland kan zo jaarlijks 25 miljoen euro aan zorgkosten worden bespaard.

Easee BV

Easee logoAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn 

Website

Vrouw met een hand voor een oog

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact