Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

DutchFiets BV

De circulaire fiets van recyclebaar kunststof

In onze maatschappij wordt veel weggegooid, met alle gevolgen voor het milieu van dien, terwijl er veel meer mogelijk is met (kunststof)afval. DutchFiets bewijst dat door circulaire fietsen van recyclebare kunststof te ontwikkelen en produceren. Volledig in Nederland, van productie tot assemblage, op hernieuwbare energie.   

Het idee ontstond uit een technisch onderzoek met als doel een fiets te ontwikkelen die niet eindigt als afval. Op dit moment zijn de fietsen van DutchFiets gemaakt van 100 procent recyclebare kunststof. Het ultieme doel van dit bedrijf voor de toekomst is om een product te kunnen maken van afval zonder afval.

Een fiets van staal of aluminium was ook al geschikt voor hergebruik, maar het opnieuw inzetten van dat materiaal vergt extreem veel energie. Met al zijn vormvrijheid is kunststof een goed materiaal om mee te werken en het is bovendien te recyclen zonder veel energie te verbruiken.

Crowdfunding

Het eerste concept is bewezen met een rijdend prototype, opgevolgd door een crowdfundingcampagne: ruim honderd fietsen, binnen zes dagen, opgeleverd eind 2016. Deze “crowdfundingfietsen” vormden de basis voor een sterk verbeterd ontwerp, dat werd goedgekeurd volgens de internationale veiligheidsstandaard door het onafhankelijke EFBe Prüftechnik GmbH.

Hoogwaardige werkgelegenheid

Momenteel werkt DutchFiets aan een project om bedrijfsafval, van bijvoorbeeld de NS, om te zetten in een nieuwe OV-fiets. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare energie en de fiets wordt geassembleerd bij een sociale werkplaats. Dat levert hoogwaardige werkgelegenheid op.

DutchFiets BV

DutchFiets logoWoudenberg

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

DutchFiets

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact