Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Dutch Water Tech BV, 55e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Circulaire eilanden vergroenen de stad

Vergroening, een betere waterkwaliteit en een enorme boost voor de biodiversiteit: de bio-circulaire drijvende eilanden van Dutch Water Tech hebben een positieve impact in de stad.

Dutch Water Tech houdt zich bezig met stedelijk water en riolering, voornamelijk voor waterschappen, gemeenten en de rijksoverheid. Het bedrijf gebruikt zoveel mogelijk duurzame en/of biologische producten, ook voor de bio-circulaire eilanden.

Zo’n oplossing voor locaties waar geen natuurlijke oevers kunnen worden gerealiseerd, bestond al wel, maar die varianten maken gebruik van kunststof. Dit komt vervolgens in het water en vormt microplastics. Omdat de planten vergroeien met de onderdelen, is scheiden van organisch en restafval dan nauwelijks nog mogelijk. Daardoor wordt het geheel restafval.

Biologisch afbreekbaar

De eilanden van Dutch Water Tech onderscheiden zich omdat ze níet van kunststof zijn gemaakt. Ze bestaan uit in Europa geproduceerde bamboe, afbreekbare polymeren en biobased coatings, waardoor ze voor 99,9 procent biologisch afbreekbaar zijn. Na bewezen diensten kunnen de eilanden worden verwerkt tot compost of als biomassa worden gebruikt om energie te winnen. Daarbij komen geen zware metalen of plastics vrij.

Biodiversiteit

De bio-circulaire, drijvende eilanden bestaan uit modulen. Ze worden voorzien van waterplanten en in een parkvijver, langs een kademuur of in een andere waterpartij gelegd. Zo kan de biodiversiteit worden bevorderd op plaatsen waar geen natuurlijke oever mogelijk is, zonder de nadelen van afval en microplastics.

De eilanden worden geconstrueerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dutch Water Tech BV

Dutch Water TechBergen op Zoom

Website

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact