Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Dutch Quinoa Group, 3e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Lekkere en duurzame quinoa van dichtbij

Dutch Quinoa is de eerste compleet verticaal geïntegreerde Nederlandse quinoaketen van bron tot bord. Wageningen UR veredelde de volkoren en niet-bittere rassen, die betere voedingswaarden bieden. Telers door het hele land telen de quinoa. Door te focussen op preventie en bodem- en plant weerbaarheid zijn chemische gewasbeschermingsmiddelen niet nodig. Samen met partner Van de Bilt Zaden en Vlas BV is een nieuwe verwerkingslijn en - protocol ontwikkeld voor glutenvrije verwerking van het ruwe oogstprodukt. Wassen is niet nodig. Dit scheelt een stap en energieverbruik in de productieprocessen en biedt gemak voor de consument.

Gezonde variatie

De roep om smakelijke nieuw ontwikkelde voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten wordt steeds luider. Volkoren quinoa is een belangrijk ingrediënt voor vleesvervangende producten vanwege de kwaliteit van en het gehalte aan eiwitten. Het levert gezonde variatie in het voedingspatroon en specifiek voor vegetariërs en coeliakie patiënten meer voedingsopties met een hoge voedingswaarde. Bovendien biedt Dutch Quinoa voor de akkerbouw meer biodiversiteit en is het een extra gewasoptie ten behoeve van bodemvruchtbaarheid en bedrijfsrendement. Het is een duurzamer, transparanter en nog voedzamer alternatief voor de Zuid-Amerikaanse quinoa. Onbespoten en weinig foodmiles, makkelijk traceerbaar tot aan de teler.

Kloof boer-consument

DQG wil helpen om de kloof tussen boer-consument te verkleinen en heeft inmiddels een relatief groot partnernetwerk en klantenbestand op weten te bouwen door te anticiperen en mee te denken op markt, consumentenbehoefte en maatschappelijke belangen. Ook draagt DQG bij aan doorlopend onderzoek van de Wageningen UR met als doel de ontwikkeling van verbeterde rassen te helpen ten gunste van stakeholders zoals quinoa telers wereldwijd.

Dutch Quinoa Group

Logo Dutch Quinoa Group 's-Hertogenbosch

  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact