Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Drukkerij Holland BV

Papier met (berm)gras: duurzaam en circulair

(Berm)gras van lokale wegen uit het Groene Hart van Nederland wordt grondstof voor papier. Zo blijft de opgeslagen CO2 in het (berm)gras behouden, die anders vrijkomt bij verwerking tot compost.

Regulier verkrijgbaar papier komt meestal niet uit Nederland, maar dit papier met Nederlandse recyclede grondstof en lokaal (berm)gras, wordt in een Nederlandse fabriek geproduceerd en geleverd door Drukkerij Holland (uit het Groene Hart). Ook dat beperkt de logistieke CO2-uitstoot.

Inmiddels kunnen ook lokale partijen met hun eigen gras of bijvoorbeeld bloemenpapier laten maken, zoals gemeente Rotterdam en het Bijenlandschap (met papiermerk “voorBIJ”). Drukkerij Holland bv verzorgt het hele traject vanaf het aangeleverde groen (i.s.m. de groenbeheerder) tot en met het drukwerk op dit papier en is partner van NL Greenlabel.

Ongebleekt

De grondstof wordt verwerkt in de papiersoort Veezel© of voorBIJ©: ongebleekt recycled papier, met toegevoegde virgin (nieuw) cellulose uit de Ardennen en lokale natuurlijke (zichtbare) vezels uit het Groene Hart of inmiddels uit eigen directe omgeving.

Samenwerking in de keten

Drukkerij Holland B.V. is een fullservice vellenoffsetdrukkerij met oog voor duurzaamheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Vanuit die gedachte zocht het bedrijf naar concretisering van circulariteit (“natuurlijke reststroom van = gedrukt papier voor”). De innovatie van het huidige Veezel© is tot stand gekomen door ketensamenwerking met Decaprint en Rijkswaterstaat, onder regie van Drukkerij Holland.

Veezel©: verkrijgbaar in 90, 120, 160 en 300 grams met bijpassende enveloppen en wordt gedrukt en geprint geleverd door Drukkerij Holland en Decaprint.

Foto: Drukkerij Holland BV - Herrejan Veenema

Drukkerij Holland BV

Drukkerij Holland logoAlphen aan den Rijn

Twitter LinkedIn Instagram

Website

Twee handen met vezels

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact