Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Dokkumer Vlaggen Centrale, 43e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

De vlag uit voor duurzame ontwikkeling

Duurzaam materiaalgebruik is een factor voor succes. Vlaggenkopers verlangen ook steeds vaker naar een product met een duurzaam karakter. Daarom introduceert de Dokkumer Vlaggen Centrale de PETFLAG: een vlag en doek van 100% gerecyclede petflessen! Met deze innovatie werd het bedrijf de eerste ter wereld die er in slaagde een vlag te maken van gerecyclede petflessen.

Innovatie en duurzaamheid

De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft twee belangrijke speerpunten: innovatie en duurzaamheid. Beide komen samen in de innovatie PETFLAG. Het bedrijf produceert meer dan 1 miljoen vlaggen per jaar. Ze bieden nu ook een duurzaam alternatief. Dat alternatief is de PETFLAG: kwaliteitsdoek ontwikkeld van 100% gerecyclede petflessen. Hiermee neemt het bedrijf als grote speler in deze branche het voortouw in de ontwikkeling van de vlag van de toekomst. Een volgende stap is om ook deze PETFLAG weer volledig herbruikbaar te maken.    

De markt veranderen

De eerste PETFLAG kwam in juni 2017 op de markt. Inmiddels gebruiken vele partijen de duurzame vlaggen, waaronder Rabobank, Ahold en Technische Unie. Voor DVC is de ontwikkelde vlag nog niet het eindpunt. Het is het begin van meer producten op basis van gerecycled materiaal die op zichzelf ook weer herbruikbaar zijn. Voor deze PETFLAG hangen wij de vlag alvast uit!

Dokkumer Vlaggen Centrale

Logo Dokkumer Vlaggen CentraleDokkum

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Vlag gemaakt van gerecyclede petflessen in vlaggemast, tegen een blauwe lucht

Top initiatief van KVK

"We vinden dit een top initiatief van KVK voor het mkb. Het stimuleert ons om innovatief bezig te zijn. In ons geval willen we het duurzaamste vlaggenbedrijf ter wereld worden. Een ambitieus doel, maar met enige ondersteuning zoals deze Award, gaat dat zeker lukken!"

Robert-Jan Hageman, Dokkumer Vlaggencentrale

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact