Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Digital Intelligence Group BV, 45e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Geautomatiseerd internet onderzoek

Digital Intelligence Group BV ontwikkelt en levert hoogwaardige producten en trainingen op het gebied van digital intelligence voor overheidsinstanties en bedrijven. Met als specialismen: cybersecurity en digitaal forensisch onderzoek. Een van hun producten is Maldith. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om automatisch internet onderzoek uit te voeren op grote en complexe datasets (big data). Voordelen zijn: forse tijdsbesparing op onderzoekstijd en betere onderzoeksmogelijkheden.

Antwoorden op vragen over big data

Toezichthouders hebben grote behoefte aan methodieken en tools om uit open bronnen snel relevante informatie over instellingen en personen te halen. Maldith stelt onderzoekers in staat om verborgen connecties en informatie aan te tonen tussen personen, bedrijven en urls's en interactief met deze gegevens aan de slag te gaan. Men zoekt op verschillende niveaus, zoals open internet en in databases. Belangrijk doel is om gevonden signalen sneller en beter te duiden. Dit kan mede door het verbeteren van de Open Intelligence kennis, tools en werkwijze (OSINT). Maldith bestaat uit een cliënt- en een servercomponent.

Praktijkresultaten

Op dit moment werken 17 onderzoekers van Autoriteit Financiele Markten (AFM) met Maldith. De verdere uitrol naar 150 onderzoekers zal medio 2016 plaatsvinden. Begin 2017 start er een pilot met ICOV, bestaande uit onder andere Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie. Andere potentiële afnemers zijn: Financiële autoriteiten, Defensie en afdelingen van de politie die zich bezig houden met high tech criminaliteit. Het bedrijf won onlangs een prijs op het gebied van innovatie in de publieke sector.

Digital Intelligence Group BV

Logo Digital Intelligence Group BV's-Gravenhage

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact