Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Didux.io, 49e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Digitale kluis voorkomt identiteitsfraude

Zorg dat je je privacy beter beschermt met de app ProofMe van Didux.io BV. Deze app koppelt je digitale identiteit op je smartphone aan je eigen digitale kluis.

Om gebruik te maken van zo’n digitale kluis, download je eenmalig de app in de App- of Google Play-store. Met die app scan je je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Met de camera op je telefoon toon je aan dat jij echt degene bent die op het gescande document staat. De app kan namelijk verifiëren of je zelf wel persoonlijk voor de camera verschijnt en dat je niet een foto of filmpje toont. Klopt de vergelijking, dan ben je in het beziet van een digitaal paspoort in de app.

Identificatie

Organisaties kunnen gebruik maken van ProofMe voor identificatie of authenticatie op bijvoorbeeld hun website. Zij kunnen de API (de computercode om te communiceren met ProofMe) integreren in hun bestaande systemen.

Goedkeuring

Wil een organisatie je identificatie op bijvoorbeeld hun website gebruiken om een account voor je aan te maken, dan krijg je hiervan een notificatie op je telefoon. Bij ieder gebruik geef je expliciet goedkeuring voor het versturen van eventuele persoonsgegevens naar de ontvanger. Daarbij zie je steeds welke gegevens de ontvanger opvraagt. Dat kunnen naam, adres, geboortedatum, leeftijd of geslacht zijn, maar ook je, biometrie of andere persoonsgebonden data.

Deze oplossing werkt ook voor verificatie middels gezichtsherkenning bij een telefoongesprek of e-mails.

Didux.io

Smilo Platform - Didux.io logoRotterdam

Facebook Twitter LinkedIn 

Website

Didux toepassing op verschillende smart phones

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact