Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

De Boer RVS BV, 37e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Garnalen slimmer verwerken en de bijvangst beperken

De Boer RVS heeft een machine ontwikkeld voor de commerciële garnalenvisserij. Door een opzuig systeem wordt de vangst zo snel mogelijk aan boord gehaald, vangst en bijvangst worden op een diervriendelijke manier door middel van een detectie sorteersysteem gescheiden, en de bijvangst wordt binnen een minuut na vangst weer levend over boord gezet.

Dier- en milieuvriendelijk

De installatie is diervriendelijk en milieuvriendelijk. Bij gebruik ontstaat minder bodemberoering, er kan efficiënter worden gevist, er is minder werkdruk aan boord en de kwaliteit van het product verbetert, doordat de verwerkingstijd vermindert. Deze innovatie biedt de visserij kans om in de toekomst in natuurgebieden te mogen blijven vissen, en de vissers krijgen de kans om hun producten beter te vermarkten.

Bijvangst overleeft

Met het huidige vissysteem wordt er ongeveer 1,5 uur gezocht naar garnalen, dit houdt in dat men heel veel tijd verliest en onnodig het milieu belast. Tevens is de huidige verwerkingslijn aan boord niet gemaakt om bijvangst te laten overleven, met het nieuwe systeem, is de verwerking tijd van 3 uur terug gebracht naar max 5 minuten, zodat de bijvangst levend over boord gaat. Ook wordt de verwerkingslijn ingekort omdat er alleen een netto eind product wordt verwerkt. Daarnaast kan digitaal worden vastgelegd wat de vangst is en waar het wordt gevangen.

De Boer RVS BV

Logo De Boer RVS Makkum

Facebook  

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact