Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

DARE!! Instruments, 40e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Revolutionair concept voor testen van elektromagnetische compatibiliteit

De RadiField® Triple A® veldgenerator is een eerste product op basis van een revolutionair nieuw concept voor het uitvoeren van elektromagnetische compatibiliteit (EMC) - immuniteitstesten. 

Beïnvloeden

In het kader van de EMC wordt getest hoe apparatuur zich verdraagt ten opzichte van haar elektromagnetische omgeving. Of wel, in welke mate beïnvloedt apparatuur andere apparatuur en visa versa. Conventionele testsystemen omvatten een versterker met combiner, coupler, twee RF vermogensmeters en alle tussenliggende bekabeling. De efficiëntie van een dergelijk opzet is laag vanwege het vermogensverlies in de combiner en de interne en externe bekabeling.

Een enkel instrument

Door al deze componenten te integreren tot een enkel instrument en gebruik te maken van veldcombinatie technieken (Actieve Antenne Array)  worden deze ongewenste vermogensverliezen nagenoeg tot nul gereduceerd. In het compacte systeem worden drie versterkers ieder direct aangesloten op hun eigen antenne.  Met als resultaat dat er bijna geen vermogen verloren gaat in het pad tussen de versterkers en de antennes. Daarnaast is er geen combiner nodig is die het vermogen combineert – in de RadiField® wordt het veld gecombineerd.

Kosteneffectie

RadiField® Triple A® is niet alleen kosteneffectief vanwege zijn lage aanschafprijs maar ook door de eenvoudige installatie, lager energieverbruik, minder slijtage aan kabels en connectoren en lagere periodieke kalibratiekosten. Daarnaast  is het concept  veel minder gevoelig voor fouten en storingen.

DARE!! Instruments

Logo DARE!! Instruments Woerden

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact