Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Circular IQ, 15e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Software om impact op mens en milieu te verbeteren

Op dit moment worden wereldwijd meer dan 91% van onze grondstoffen verspild. Dit veroorzaakt grote problemen zoals opwarming van de aarde, plastic in onze oceanen en heel veel afval. Als bedrijf kun je met de software van Circular IQ  je impact op mens en milieu te verbeteren, zonder dat dit ten koste gaat van je omzet en marge. Als je maar de goede tools in handen hebt. En die zijn er nu: Circular IQ heeft software ontwikkeld om negatieve impact, risico’s en verbeterpotentieel in kaart te brengen. Deze software toont in hoeverre een bedrijf bijdraagt aan uitputting van grondstoffen, hoeveel afval het veroorzaakt en hoeveel gerecyclede materialen al worden ingezet. Het laat ook zien waar mogelijkheden voor hergebruik en recycling verloren gaan.

Slimme dataverzameling

Wereldwijd hebben bedrijven hun impact al verbeterd met Circular IQ. Door met slimmere dataverzameling, rapportage en analyse de impact van producten en materialen op de vorming van afval, milieuvervuiling en uitputting van grondstoffen in kaart te brengen, konden zij hun inkoopprocessen en productontwerp optimaliseren. NS wist bijvoorbeeld 2.000 ton ‘virgin’ staal minder in te kopen voor treinwielen en een besparing van 525 ton CO2-uitstoot met een financiële besparing van 2,6 miljoen euro te realiseren.

De eerste

Circular IQ is het eerste softwareplatform waarmee bedrijven onderbouwd en in samenwerking met hun keten duurzaamheidsdata ophalen, analyseren en rapporteren. Al meer dan 600 organisaties in 58 landen, waaronder Fortune 500 companies, maken hier gebruik van.

Circular IQ

Circular IQ logoAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Schematische weergave van de werkwijze can Circular IQ

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact