Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

CPT BV, 36e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Lichtste composiet tankcontainer wereldwijd

De sleutel tot efficiënter en groener intermodaal vervoer van vloeistoffen: De ‘Tankwell’ tankcontainer is de lichtste tankcontainer wereldwijd en is op de markt gebracht door het bedrijf Composite Production Technology (CPT) uit Wieringerwerf. Het unieke van het product ontstaat door toepassing van composiet in plaats van staal voor de tank in de tankcontainer. Samen met Flaxfield Trading uit Rotterdam ontwikkelde CPT vanaf 2012 dit idee.

Besparen 

Tankwell Composite Tank Container is een tankcontainer voor bulk logistiek van vloeistoffen die 40% lichter is en een 40% betere isolatie heeft dan gangbare stalen tankcontainers. Door toepassing van Tankwell tankcontainers wordt 5 tot 10% op de transportkosten en brandstofgebruik bespaard. 

Momenteel vervoeren een tiental transporteurs hun vloeistoffen in deze tankcontainers, waarvan er al meer dan150 rondrijden. Gespecialiseerde vloeistofvervoerders zien door lichtere transportmiddelen de productiviteit per rit stijgen en de kosten dalen. Daarnaast zorgt de thermische isolatie dat in de distributie keten minder externe verwarming of koeling nodig is. 

Krachtig 

Eenmaal geplaatst op de vrachtwagen of trein laat een Tankwell tankcontainer zich niet ontmaskeren. Met een bedrijfseigen belettering aan de buitenkant zal het gebruik van deze innovatie niemand opvallen. Daarin ligt ook de kracht; hetzelfde van buiten, nieuw van binnen. Een mooie bedrijfsgroei ligt de komende jaren in de lijn der verwachting.

CPT BV

Logo CPT BV Wieringerwerf

  LinkedIn

Website

Tankwell  tankcontainers

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact