Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

C-Job Naval Architects, 48e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Nederland Maritiem

Nederland staat al eeuwen bekend om zijn maritieme sector. We ontwerpen nog steeds ’s werelds meest geavanceerde schepen. Maar er zijn ook steeds hogere eisen van eigenaren, havens en werven en wetten en regels waar de schepen aan moeten voldoen. De concurrentie in de markt is hevig. Dit vraagt om slimme innovaties bij de designbedrijven.

C-Job heeft nieuwe software ontwikkeld om sneller en preciezer schepen te ontwerpen. Baggerschepen, binnenvaart- en kustschepen, veerboten en sleepboten,  ze worden ontworpen met slimme software en algoritmes. Het nieuwe Accelerated Concept Design is gebaseerd op technieken die in bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie al worden gebruikt.

Darwin in een software-jasje

De algoritme dat in deze NAPA software zit, gebruikt de visie van Darwin: de fitste exemplaren overleven. Het algoritme bepaalt welk ontwerp voldoet en selecteert. De ontwerper hoeft niet meer handmatig te optimaliseren. Het design proces versnelt aanzienlijk: in een paar dagen tijd van een leeg scherm tot een 3D design.  De software rekent de verschillende scheepsvariaties door en optimaliseert gewicht, bouwkosten en performance etc. Alle ontwerpen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaard en voldoen aan regelgeving.

Naast efficiency in het ontwerpproces werkt het bedrijf hard aan het reduceren van broeikasgassen en bouwkosten. Zo kan Nederland als maritiem land aan de top blijven voor het ontwerpen van schepen.

C-Job Naval Architects

C-Job Naval Architects logo Hoofddorp

Facebook Twitter LinkedIn

Website

C-Job results of optimization ship design dredger

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact