Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Brightwork BV, 100e plaats KVK Innovatie Top 100

De RFID-tags die de waterzuivering prestaties verbeteren

Door de filterinstallaties van de waterzuivering te monitoren, kunnen ze beter worden onderhouden. Dan is minder menskracht nodig, leveren de filters betere prestaties en worden ze duurzamer. Brightwork heeft hiervoor een slimme oplossing bedacht: Sand-Cycle.

Sand-Cycle is een monitoringstool die gebruikmaakt van de RFID-tags. Deze alledaagse, bekende technologie kennen we bijvoorbeeld van de chip waarmee we katten en honden kunnen identificeren. Het is voor het eerst dat deze in andere branches gebruikelijke technologie wordt toegepast in deze markt.

Beter en efficiënter

De tags zijn zo klein als zandkorrels. Ze worden in het filterbed gebracht en werken als “verklikkers”. Zo kan eenvoudig worden vastgesteld of een zandfilter goed functioneert. Continue zandfilters zijn een zeer belangrijk onderdeel van drink- en proceswaterbereiding en afvalwaterzuivering. Door die filters beter en efficiënter te laten functioneren worden ze beter benut, verbeteren de prestaties, wordt de levensduur verlengd en ontstaat een duurzamere bedrijfsvoering. Door deze “upgrade” kunnen ze bovendien geschikt worden gemaakt voor nieuwe processen, zoals de verwijdering van medicijnresten.

Makkelijk toe te passen

Het instrument kan gemakkelijk in bestaande en nieuwe installaties worden aangebracht. De servers van Brightwork verwerken velddata en geven die real-time via dashboards terug aan de bedrijfsvoerders van de installaties.

Toegevoegde waarde

Over de hele wereld staan meer dan 100.000 filterinstallaties die met deze techniek kunnen worden uitgerust. Klanten kunnen rechtstreeks bij Brightwork terecht en het bedrijf heeft samenwerkingen opgezet met internationale filterleveranciers, die met deze technologie in hun filters toegevoegde waarde creëren voor hun klanten.

Brightwork BV

Brightwork logoSneek

Facebook LinkedIn 

Website

Weergave van de werking van Sand-Cycle

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact