Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Brightcows Barn BV / Briter, 78e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Het onderwijs staat onder druk

Het onderwijs scoort zeer hoog op verzuim door stress en burn-out klachten. Grotere klassen, passend onderwijs en administratieve lasten zorgen voor een hoge werkdruk. Hoe vind je als leraar nog tijd en energie om uitdagende en eigentijdse lessen te geven? En het liefst nog aangepast per leerling?

Data gecombineerd met didactische tools

Briter biedt de leraar een digitale toolkit om per leerling een persoonlijk leerplan te maken. Slimme koppelingen en algoritmen halen data uit al bestaande (cito) toetsen, digitaal lesmateriaal, games en apps. Deze data worden met didactische technieken omgezet naar tools voor leerkracht, leerling en ouders. Voor de leerkracht is er een handig dashboard dat real-time zicht houdt op de groep en iedere leerling apart. Chatbot ‘Brad’ doet voorstellen voor oefeningen met bijbehorende lesmaterialen en voor de leerlingen is er een speciale kids app waar ze zelf in kunnen plannen en oefenen, zowel op school als thuis.

Serious innovation in het onderwijs

Technologie en digitale leermiddelen hebben de weg naar het klaslokaal al eerder gevonden. Nu kunnen ook de resultaten uit alle toetsen gebruikt worden voor meer gepersonaliseerd onderwijs. Inmiddels zijn er een tiental grotere schoolbesturen, samen goed voor enkele honderden scholen betrokken. Met deze innovatie houdt de leerkracht meer tijd over en kan kennis en talent van iedere leerlingen optimaal benut worden. Met Briter wordt de schooltijd nóg leuker!

Brightcows Barn BV / Briter

Briter logo Rosmalen

Facebook Twitter LinkedIn Vimeo

Website

Dashbord van briter getoond op laptop

Aanvullende informatie

Lees ook:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact