Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Bouwbedrijf Kooi Appingedam BV en Dun Agro BV
59e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Huis van hennep

Bouwbedrijf Kooi Appingedam en Dun Agro zijn er ervan overtuigd dat duurzaam en kostenbesparend bouwen elkaar niet uitsluiten. Met dat doel voor ogen ontwikkelden zij een prefab hennepwoning tegen een vergelijkbare prijs als een houtskeletwoning.

Extreem milieuvriendelijk

Diverse projecten in het buitenland wijzen uit dat de toepassing van hennephout in de bouw vele voordelen biedt boven thans toegepaste materialen. Behalve economische voordelen, biedt een hennephuis ook milieu- en gebruiksvoordelen. Zo slaat het gewas hennep aanzienlijke hoeveelheden CO2 op en is de woning 100% hernieuwbaar. Het hele huis (wanden, dak, vloeren en plafonds) kan aan het einde van de levensduur bij wijze van spreken worden versnipperd en over het land uitgestrooid.

Een Life Cycle Analysis (volgens ISO 14040) die in opdracht van de Franse overheid is uitgevoerd, laat zien dat hennepbeton een "extreem milieuvriendelijk" materiaal is. Bovendien is het materiaal zeer goed warmte-isolerend en is het volledig dampdoorlatend, waardoor er een natuurlijker binnenklimaat ontstaat. In Nederland is er nog niet eerder gebouwd met prefab elementen van hennep.

Bouwbedrijf Kooi Appingedam BV
en Dun Agro BV

Logo Dun Agro Oude Pekela

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact