Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Botanic Bites, 49e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Red de restproducten, eet oesterzwamvoetjes

Van de oogst van oesterzwammen bestaat 20% uit voetjes. Deze worden vaak niet gebruikt. Dat is zonde, want ook van deze reststroom kun je een duurzaam en voedzaam nieuw product maken. Botanic Bites introduceert daarom de Choonk: knapperige, sappige umami stukjes gemaakt van geredde oesterzwamvoetjes.

Culinaire innovaties

Botanic Bites wil de wereld veranderen – hap voor hap. Het bedrijf richt zicht op allerlei culinaire innovaties. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten let het bedrijf op het verminderen van de ecologische ‘voedingsafdruk’. Burgers van zeewier of tomaten, of worsten op basis van paddenstoelen zijn voorbeelden van eerdere ontwikkelingen. Met Choonk zet het bedrijf nu in op het verwaarden van de reststromen in de paddenstoelenkweek. Oesterzwamvoetjes worden nu vaak afgedankt,  maar zijn een natuurlijke voedingsstof die gebruikt kan worden in veel gerechten. Het biedt daarmee een alternatief voor mensen die geen of minder vlees willen eten. 

Reststroom word delicatesse 

Jaarlijks worden in Nederland 305 ton oesterzwamvoetjes geproduceerd. De ondernemers van Botanic Bites werken samen met diverse oesterzwamtelers en ZLTO om méér te doen met oesterzwamvoetjes. Naast efficiënt gebruik van grondstoffen leveren Choonk ook  extra inkomsten op voor de kwekers. Hun afvalstof wordt zo weer een grondstof of zoals Botanic Bites zegt:  Reststroom wordt delicatesse!

Botanic Bites

Logo Botanic BitesEindhoven

Website

Coonky's gemaakt van oesterzamvoetjes

Doreen Westphal

Doreen Westphal

Opeens landelijk bekend

"Botanic Bites ontwikkelt dagelijks Fungi Passion Food, met een plek in de KVK Innovatie Top 100 word je opeens landelijk bekend!"

Doreen Westphal, Botanic Bites

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact