Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bird Control Group BV, 2e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Agrilaser: vogels diervriendelijk verjagen

Zorgen dat mensen en vogels zonder problemen naast elkaar kunnen leven, dat is de missie van de Bird Control Group. Met hun uitvinding van de Agrilaser brengen ze dit op een innovatieve manier in de praktijk. De Agrilaser zendt laserstralen in de richting van vogels. Zodra de vogels de straal voelen naderen, vliegen zij onmiddellijk weg.

Diervriendelijk en effectief

Het leefgebied van vogels overlapt het leef- en werkgebied van mensen. Dit levert conflicten op. Zo kent iedereen de risico’s van vogels die het vliegverkeer hinderen. Maar ook de landbouwsector is niet blij met schade aan hun gewassen. Vogels worden daarom op diverse, vaak dieronvriendelijke manieren, verjaagd. De Bird Control Group heeft jarenlang het gedrag van vogels bestudeerd op zoek naar een betere oplossing.  Met de Agrilaser is dit gelukt. De laserstraaltechniek is heel diervriendelijk. Bedrijven die de Agrilaser gebruiken hoeven hierdoor niet meer bang te zijn voor imagoschade. Effectief is het ook. De dieren wennen niet aan de laserstraal, en keren niet graag terug naar een gebied met een Agrilaser

Wereldwijde behoefte

De producten van de Bird Control Group vinden inmiddels hun weg naar meer dan 70 landen.  Best bijzonder voor een bedrijf dat pas 3 jaar actief is. Voor elke doelgroep is er een specifiek product. Luchtvaart of landbouw, intensief of incidenteel gebruik: de klant maakt zijn keuze. Zolang het maar gaat om de corebusiness van het bedrijf: vogels op veilige afstand houden van commerciële activiteiten.

Bird Control Group BV

Bird Control Group logoDelft

 Twitter LinkedIn Google+

Website

Laser verjaagt ganzen van een landingsbaan

"De notering in de MKB innovatie Top 100 geeft ons internationaal de body om door te breken."

Steinar Henskes,
Chief Executive Officer Bird Control Group

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact