Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Bever Innovations Horticulture, 37e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Meer kweekoppervlak per m² vloeroppervlak

De wereldbevolking groeit hard en daarmee de vraag naar vers voedsel. Daarnaast is er een toenemende vraag naar meer duurzaam geproduceerd voedsel. Lokaal gekweekt, zonder pesticiden en met minimale hoeveelheid water. Hoe krijgen we in de tuinbouw meer kweekoppervlak bij gelijkblijvend vloeroppervlak? Verticale tuinbouw waarbij gebruik gemaakt wordt van LED-verlichting kan hiervoor een oplossing bieden. De Leaf Carrier maakt dit mogelijk.

1 m² vloeroppervlak goed voor 14 m² kweekoppervlak

De Leaf Carrier is een kweekkar met 7, 10 of 15 lagen. Deze lagen onderscheiden zich door een minimale laagdikte (9 mm) en maximale draagkracht van de planttrays. Doordat de LED’s zijn geïntegreerd in de trays waarop de plantjes staan, ontstaat een maximaal kweekoppervlak per vierkante meter vloeroppervlak. Per kar van 2,27 meter hoogte kunnen tot wel 15 planttrays eenvoudig gemonteerd worden, waardoor de tuinder op slechts 1 m² vloeroppervlak – maar liefst 14 m² kweekoppervlak tot zijn beschikking heeft.

Kweken onder LED licht

De unieke, energiezuinige LED-verlichting in de Leaf Carrier bundelt het voor de plantenteelt essentiële rode en blauwe licht. Doordat het licht al bij de bron wordt gemengd, ontvangt ieder plantje op de planttray exact het juiste kleurenspectrum, met een optimale en egale groei als resultaat. Omdat geen afstand voor lichtmenging ingecalculeerd hoeft te worden, kunnen alle plantjes zeer dicht tegen de LED’s worden geplaatst, zonder risico op verbranding.

Egaal lichtbeeld

Een juiste plaatsing van de LED’s en een uitgekiende opbouw van de lichtdoorlatende planttrays zorgen voor een egaal lichtbeeld. Zowel in het midden als aan de rand van de planttrays. Dit geeft een gelijkmatige opkomst én stabiele groei van de plantjes. Door de hoge lichtuniformiteit kan de afstand tussen de plantjes en de bovenliggende plaat bovendien kleiner zijn dan bij traditionele systemen. Hierdoor kan de planttray in zijn geheel worden benut.

Bever Innovations Horticulture

Logo Bever InnovationsZierikzee

Website

De Leaf Carrier kweekoplossing pluis bedieningspaneel op tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact