Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Bedaffair / Skoon BV

Circulaire matrassen dragen bij aan duurzame wereld

De beddensector is een zeer vervuilende industrie. Daarom heeft Bedaffair, de grootste duurzame beddenwinkel van de Benelux, circulaire bio-based matrassen en boxsprings ontwikkeld, die voor 100 procent worden gerecycled en hergebruikt.

Minder CO2

Matrassen met PUR-schuim (traagschuim, koudschuim) worden gemaakt van niet-hernieuwbare stoffen (aardolie). De schadelijke stoffen die zij uitademen vormen een risico voor de gezondheid van de medewerkers in de keten en de eindgebruiker. Recycling van deze matrassen is nauwelijks mogelijk: tot nu wordt jaarlijks slechts 35 procent van de 1,6 miljoen afgedankte, vervuilde matrassen gerecycled. De rest belandt in de verbrandingsoven of op de afvalberg. Dat leidt tot verlies van materiaal en een hoge CO2-uitstoot. Zouden deze matrassen wel volledig gerecycled kunnen worden, dan zou dat 185.000 ton CO2 besparen.

100 procent te recyclen

Bedaffair heeft circulaire bio-based matrassen en boxsprings ontwikkeld die wél duurzaam zijn in teelt, productie, gebruik en in de afvalfase. Ze houden de slaapkamer vrij van schadelijke stoffen en kunnen volledig worden hergebruikt. Dit is uniek: zowel circulaire matrassen als deze vorm van matrasrecycling bestonden nog niet.

Duurzaam en eerlijk

De matrassen en boxsprings worden lokaal geproduceerd in Nederland en Duitsland en de keurmerken QUL, Eco Institut, FSC en GOTS garanderen eerlijke handel, biologische landbouw en dierhouderij, duurzaam bosbeheer en dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen.

Mattress-as-a-service

De matrassen en boxsprings zijn verkrijgbaar in de winkel en de webshop van Bedaffair. Andere winkels tonen ook al interesse. Voor hotels en vakantieparken is er ‘mattress-as-a-service’, zodat zij zelf niet in matrassen hoeven te investeren.

Bedaffair / Skoon BV

Bedaffair logoHeemstede

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Doorsnede matras

Teamfoto Bedaffair

Het team van Bedaffair
Foto: Bart Jonker

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact