Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bamigo BV, 29e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Duurzame onderbroek wordt hip

Dat katoen slecht is voor het milieu is wel redelijk bekend. Maar hoe krijg je mensen zover dat ze ook zelf duurzame kleding kopen? In de supermarkt vind je veel biologische en fairtrade producten. Duurzame kleding is echter nog relatief onbekend en weinig verkocht. Bamigo weet met slimme marketing mannen te verleiden tot het kopen van bamboe onderbroeken en T-shirts.  En maakt zo van een duurzaam product een hip alternatief.

Eén T-shirt bespaart 3300 liter water

katoen telen kost ongeveer 10.000 liter water per kilo stof en heel veel bestrijdingsmiddelen. Het is schadelijk voor het milieu en voor de arbeiders. Bamboe is een interessant alternatief. Het groeit razendsnel. En het neemt tijdens het groeiproces tot 30% méér CO2 in zich op dan andere planten. Wel is nog een chemisch proces nodig om de vezels om te zetten in textiel. Bamigo maakt hiervoor gebruik van een gesloten circuit waarbij alle chemicaliën worden hergebruikt. Omdat 100% bamboe-kleding nog niet mogelijk is wordt het product bijgemengd met biologische katoen. Het scheelt 3300 liter water per T-shirt.

Bamboe is dat niet voor panda’s?

Uniek is de slimme marketing van deze groene lijn van onderbroeken, sokken en T-shirts. In het vierjarig bestaan van zijn onderneming groeiden ze van achteraf magazijn naar een strak betonnen kantoorpand. Zeven man is in vaste dienst en de omzet bedraagt enkele miljoenen. De pandaman is het geheim van de campagne.

Bamigo BV

Bamigo logo Eindhoven

Facebook LinkedIn

Website

Drie mannen met panda maskers dragen Bamigo ondergoed

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact