Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BUKU BV, 57e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Studieboeken wereldwijd bereikbaar maken voor iedereen

Altijd de nieuwste versie? Een veel bredere en gevarieerdere boekenkeus? Je studieboeken op elk moment bij de hand? BUKU biedt dezelfde oplossing die vernieuwing bracht in de muziekindustrie: een streamingdienst. Een Spotify voor studieboeken. Met deze innovatie draagt BUKU bij aan een versnelling van het realiseren van meerdere trends in het hoger onderwijs!

Voor een vast bedrag per maand sluiten studenten een abonnement af. Daarmee hebben zij zonder beperking toegang tot alle studieboeken van aangesloten uitgevers. Bovendien kunnen zij altijd en overal hun digitale studieboeken gebruiken op al hun apparaten.

Verrijkte content

Handige functionaliteiten maken het studeren makkelijker. Zoals bijvoorbeeld boekenlijsten samenstellen, aantekeningen maken en full-text-search zoeken door alle boeken. Luisteren kan ook met de ingebouwde voorleesfunctie. Bovendien is BUKU voorbereid op ‘verrijkte content’ zoals interactieve oefenvragen, video's, audiofragmenten en examentrainingen.

Waardevolle data

BUKU houdt van iedere gebruiker bij welke boeken hij leest, hoe lang hij ze leest en van welke uitgever ze komen. De uitgever met het meest gelezen boek, ontvangt het grootste deel van het abonnementsgeld. Deze lezersstatistieken zijn daarnaast zeer waardevolle data voor uitgevers. Zij volgen de data real time in hun eigen dashboard en kunnen gericht verbeteren.

Gebruiken is het nieuwe hebben

Voor jongeren is gebruiken het nieuwe hebben, het consumentengedrag is in de afgelopen jaren sterk verandert. Mensen willen flexibel gebruik maken van diensten en producten, zonder de lasten van eigenaarschap te ervaren. Het inmiddels 10-koppige team timmert hard aan de weg. Voor een aantal populaire studierichtingen heeft BUKU al een goede dekking.

Suriname

In Suriname zijn nieuwe papieren boeken niet betaalbaar. BUKU is sinds oktober 2018 live in Suriname en sindsdien hebben al ruim 500 studenten en docenten toegang gekregen tot een digitale bibliotheek met meer dan 6000 hoogwaardige en up-to-date studieboeken van alle grote Nederlandse uitgevers die ze onbeperkt kunnen gebruiken.

Nieuwe landen

Het komende jaar gaat BUKU nieuwe landen aansluiten. Veelal landen waar papieren boeken simpelweg te duur zijn voor lokale studenten. Ook deze studenten moeten onbeperkt toegang krijgen tot studieboeken van gerenommeerde uitgevers.

 

BUKU BV

Logo BUKUGroningen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Tablet met op scherm een selectie van boeken

BUKU team in hun werkomgeving

BUKU appademic

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact