Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BOON FOODCONCEPTS BV, 8e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Begin gewoon bij de boon

Minder vlees eten helpt om het milieu te verbeteren. Een prima alternatief is de Hollandse boon! Die zit vol gezonde voedingsstoffen en is de meest duurzame manier om eiwitten te consumeren. Onder het motto ‘WIJ MAKEN ER GEEN POTJE VAN’ wil BOON de oer-Hollandse boon bij de Nederlanders op de kaart zetten. BOON is van mening dat verduurzaming niet loopt via overtuiging, maar via verleiding. Duurzaam eten moet gewoon de lekkerste keuze worden. Vandaar dat hun site boordevol lekkere recepten staat met de boon als hoofdingrediënt.

Beleving

De (verse) boon verdient het om in het zonnetje te staan. BOON maakt hier op eigen wijze werk van. Zij promoten dat de boon lekker, makkelijk en gezond is om te eten. Bonen en peulvruchten zijn in de hele wereld niet voor niets de basis van veel gerechten. Dan kan dat ook (weer) in Nederland met bonen van boeren uit de buurt. Verse bonen zijn een prima alternatief voor dierlijke eiwitten waarvan de productie zwaar op het milieu drukt. Bonen moeten sneller in consumenten-routines komen en Nederlanders verleiden tot een gezonder en duurzamer eetgedrag. BOON ontwikkelt nieuwe teeltsystemen voor een betere kwaliteit boon wen werkt samen met food-designers en topkoks.

Boongewoon

BOON FOODCONCEPTS is een start-up en is gevestigd in Den Bosch. Hun eerste producten zijn inmiddels verkrijgbaar in het versschap van Jumbo Supermarkten. Zij willen uitgroeien tot de meest innovatieve bonenproducent ter wereld. En dat boongewoon…

BOON FOODCONCEPTS BV

Boon Foodconcepts logo 's-Hertogenbosch
 

Facebook  

Website

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact