Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BÈTA industrie BV, 91e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Stoppen met afvalwater lozen

De Nederlandse tuinbouw mag steeds minder afvalwater lozen. Vanaf dit jaar (2018) zijn er strenge regels: het lozen van drainwater met resten gewasbeschermingsmiddelen op sloot of riool is niet meer toegestaan. Door deze wetten zijn kwekerijen gedwongen te investeren in een waterbehandelingsinstallatie. 

100% Water zuiveren ZONDER filtermateriaal te verbruiken

De hele industrie is bezig met zuiveringsinstallaties vaak met zand of papierfilters. De nieuwe oplossing van BETA Industrie is nog veel efficiënter. Het zorgt ervoor dat 100% van het drainwater kan worden hergebruikt. De gebruikers kunnen dan een “nullozer” worden en zijn vrijgesteld van allerlei controles en papierwerk.

Het water wordt door een trilzeef gescheiden in vaste stoffen en schoon water. De voedingsstoffen (meststoffen) blijven in het water achter. Er is geen filtermateriaal meer nodig en het schone water kan direct volledig  worden hergebruikt.

Schone sloten

Niet meer lozen draagt bij aan het verbeteren van de waterkwaliteit, schonere sloten en een schoner milieu. Het lage energieverbruik van het filter, de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel. Minder verontreiniging, meer hergebruik, minder kosten en minder tijd!

BÈTA industrie BV

Beta industrie logo Hazerswoude-Dorp

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Opstelling van een  BETA Separator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact