Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Aura Aware, 24e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Slimme meter bewaakt veilige afstand

Ter voorkoming van de verdere verspreiding van COVID-19 wordt geadviseerd ten minste anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat wordt gemakkelijker met de Aura Aware, een praktisch hulpmiddel die medewerkers en consumenten aan bijvoorbeeld balies waarschuwt als zij te dicht bij elkaar komen. Deze slimme afstandsmeter maakt (her)openen van locaties op een verantwoorde en veilige manier mogelijk.

Aura Aware sprong snel in op het “nieuwe normaal” en ontwikkelde de afstandsmeter binnen drie weken. De gebruikte techniek, de extreem nauwkeurige en duurzame LiDAR-technologie, wordt ook wel gebruikt in auto’s. De Aura Aware wordt geplaatst op een balie of counter en scant vanaf die positie de ruimte. Komt een klant aan de balie binnen de anderhalve meter, dan waarschuwt een rood licht beide partijen. Komen de personen nog dichterbij elkaar, dan geeft hij ook een geluidssignaal.

Bewustwording

Niet alleen zorgt de Aura Aware voor een veilige situatie op dat moment, hij draagt ook bij aan bewustwording en gedragsverandering. Om mensen te blijven attenderen op de anderhalve meter en zo de verspreiding van het virus tegen te gaan zodat de economie weer veilig kan draaien, is zo’n hulpmiddel op veel plaatsen een uitkomst.

Elegante oplossing

De Aura Aware is een elegante en innovatieve oplossing om voldoende afstand te bewaren: medewerkers kunnen klanten en gasten op een veilige manier te woord staan, zonder de klantbeleving en goede service te verstoren.

De afstandsmeters zijn online, direct en via resellers te koop.

Aura Aware

Aura Aware logoAmsterdam

Facebook LinkedIn YouTube

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact