Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

AdviceRobo

Verantwoord krediet op basis van psychometrie

Om een kredietaanvraag te beoordelen, wordt de klant getoetst op gestructureerde data. Daarmee wordt niet altijd inzichtelijk hoe de aanvrager er exact voor staat. Voor een betere beoordeling heeft AdviceRobo, ontwikkelaar van innovatieve software voor banken en andere kredietverstrekkers, software ontwikkeld dat ook psychometrische gegevens meeweegt in de kredietaanvraag.

Psychometrie is een vorm van psychologie waarin menselijk gedrag kwantitatief wordt beschreven. Deze CreditRobo verzamelt en analyseert die data, waardoor de kredietwaardigheid van personen beter kan worden gemeten. Daardoor is een hogere acceptatie mogelijk en kunnen meer mensen een verantwoord krediet krijgen. Betalingsachterstanden worden beperkt.

White label

CreditRobo is beschikbaar onder een white label van AdviceRobo. Dat stelt de kredietverstrekker in de gelegenheid de online vragenlijst van AdviceRobo te integreren in de kredietaanvragen. Binnen een seconde na de afronding van de vragenlijst door de klant, krijgt de kredietverstrekker al het profiel van de klant en een score. Beide worden gebruikt in de, geautomatiseerde, kredietbeslissing.

Betalingsachterstanden beperkt

Vanuit het oogpunt van de kredietverstrekker kunnen meer mensen met behulp van deze technologie worden geaccepteerd en betalingsachterstanden beperkt. Kredietverstrekkers kunnen op basis van de score van CreditRobo een beter geïnformeerde kredietbeslissing nemen. Meer mensen krijgen daardoor de beschikking over een verantwoord krediet waarmee zij hun leven of hun bedrijf opbouwen.

Uniek

Nog niet eerder werd zo’n psychometrische test in de kredietverstrekking gebruikt. Dat maakt CreditRobo uniek in de wereld. Het product is online beschikbaar.

AdviceRobo

AdviceRobo logo's-Gravenhage

Twitter LinkedIn 

Website

Toepassing CreditRobo op smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact