Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Active4Care BV / Indes BV,
38e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Geen nek-en schouderklachten meer met de elektrisch aangedreven patiëntenlift

Tilliften worden steeds meer gebruikt in de zorg, maar door het toenemende gebruik van patiëntenliften neemt het aantal nek- en schouderklachten bij hulpverleners toe. Uit onderzoek blijkt dat het een zware belasting voor nek en schouders vormt om te manoeuvreren met niet-aangedreven tilliften, ermee over hoogpolig tapijt te rijden, drempels te nemen etc.

e-Sense tillift

In samenwerking met Indes, dat het power assist platform ontwikkelde, heeft Active4Care BV een tillift ontwikkeld die elektrisch is aangedreven. Door de elektrische hulpaandrijving van de e-Sense tillift kan de hulpverlener er zonder kracht te gebruiken de beweging van de patiëntenlift starten en ermee over drempels en hoogpolig tapijt rijden. Door de compactheid van het systeem is het nog gemakkelijker om ermee in kleine ruimtes te manoeuvreren, zoals de badkamer, of om het bed.

Minder belastend

Doorgaans worden transfers met niet-aangedreven tilliften door twee zorgverleners uitgevoerd, omdat het een te grote belasting voor nek en schouders vormt. De krachtsondersteuning van de e-Sense tilliften neemt deze risico's op fysieke belasting weg. Niet-aangedreven patiëntenliften kunnen ook achteraf met dit gebruiksvriendelijke systeem worden uitgerust.

Door de Zorg, voor de Zorg

De e-Sense tilliften worden 'Door de Zorg, voor de Zorg' geproduceerd. Door sociale werkplaats-medewerkers vanuit DCW Enschede die bij Indes gedetacheerd zijn. De tilliften worden onder supervisie van Indes geproduceerd.

Active4Care BV / Indes BV

Active4Care BV
Nieuw-Buinen
 

 Twitter 

Website

Indes BV
Enschede

  LinkedIn

Website

Esense lift van Active4Care

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact