Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

4PICO BV, 16e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Verfijnd printwerk

Een onzichtbaar echtheidskenmerk op een bankbiljet maken? Minuscule ‘ribbels’ op zonnecellen aanbrengen zodat zij het zonlicht opvangen? Dat kan met de PicoMaster UV Direct Writer van 4Pico. Het is een printer voor kleine structuren tot driehonderd nanometer. Het printen gebeurt met een laser. De straal schrijft als het ware in een lichtgevoelige lak. 4Pico ontwikkelde het apparaat zelf en geeft de lithografie een extra dimensie.

Perfect alternatief

De PicoMaster UV Direct Writer is een alternatief voor de dure Electron Beam systemen. Ook die kunnen kleine structuren maken, maar niet onder de 1 micrometer. Vooral universiteiten en onderzoekscentra hebben behoefte aan nog fijnere structuren. Zij kunnen nu de PicoMaster gebruiken die structuren tot 0,3 micrometer aan kan. 4PICO ontwikkelde voor het PicoMaster systeem een compacte optische module. Samen met de eveneens zelf ontwikkelde zoom lens zijn resoluties beschikbaar die vergelijkbare systemen niet kunnen bieden. De PicoMaster is robuust en  onderhoudsvriendelijk.

Kennis toepassen op nieuwe markt

4Pico uit Sint Oedenrode was voorheen actief in de optische media industrie. Maar door het verminderde gebruik van CD’s en DVD’s is hier een einde aan gekomen. Een tijd hebben zij hun kennis verhuurd als engineeringsbureau. In 2014 besloten zij de lithografische kant weer op te gaan. Hun kennis staken zij in de PicoMaster die aansluit bij een nieuwe markt.

4PICO BV

Logo 4PICO Sint-Oedenrode

  LinkedIn

Website

PicoMaster UV Direct Writer

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact