Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Sustainable Durable Systems, 15e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Warmte duurzaam buiten de deur

Het innovatieve kliksysteem Roofclix is een vinding van Sustainable Durable Systems (SDS). De witte kunststof dak-elementen weerkaatsen 70% van de zonnestraling op platte daken waardoor deze niet in warmte wordt omgezet. Een luchtspouw tussen het dak en de Roofclix zorgt ervoor dat de resterende warmte wordt afgevoerd. Binnen blijft het koel en isolatie en airconditioning zijn niet meer nodig. Dat is duurzaam en kostenbesparend!

Werkt altijd

Het binnenklimaat van gebouwen regelen, is vaak kostbaar en ingewikkeld. Met Roofclix gaat dat een stuk gemakkelijker. Roofclix is eenvoudig te plaatsen en werkt altijd. Er komt geen ingewikkelde techniek bij kijken. Immers, de bron van het probleem wordt aangepakt: er is simpelweg geen warmteontwikkeling meer op het dak. Deze nieuwe manier om naar warmtereductie in gebouwen te kijken, past bij de focus van SDS. Zij willen langdurige, duurzame oplossingen bieden voor alledaagse zaken. Zo wordt tegenwoordig energiezuinig gebouwd, maar er bestaan 500 keer meer oude gebouwen dan nieuwe. Juist daar is een veel grotere besparing te halen. Roofclix is daarvoor de perfecte vinding. Het bedrijf richt zich op deze markt.

Start-up

Dat Roofclix opvalt, blijkt uit de prijzen die het Hengelose bedrijf in de wacht heeft gesleept. SDS is bekroond met de Nationale Business Succes Award 2015 voor de beste start-up en viel in de prijzen bij de Vernufteling, een ingenieursprijs. De eerste praktijkervaringen met het product zijn positief.

Sustainable Durable Systems

Logo Sustainable Durable Systems Hengelo

Website

 Roofclix kliksysteem geplaatst op een plat dak.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact