Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

twnkls | augmented reality, 32e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Fascinerende virtuele wereld

Augmented Reality (AR). We kennen het allemaal wel van bijvoorbeeld Pokémon Go of Google Glass. Het is een technologie waarbij virtuele elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid. De toepassingen zijn oneindig. Op internet circuleren de meest spectaculaire ideeën van wat allemaal mogelijk is.

IKEA en Lamborghini

Het unieke van TWNKLS is dat waar anderen mooie beelden laten zien en proof of concepts presenteren, zij echte toepassingen maken die al miljoenen keren zijn gedownload. Niet dromen, maar doen. Zo is er de Ikea Place-app: een AR app waarmee je meubels kunt selecteren en virtueel kunt bekijken in je huis. Of denk aan de app voor Lamborghini waarmee monteurs ‘in de auto’ kunnen kijken en al weten hoe het onderstel of de motor van een nieuw model in elkaar steekt voordat ze eraan beginnen te sleutelen. En voor de zorg maakten ze een AR-bril waarmee 1 expert op afstand meekijkt met meerdere juniors en hen ondersteunt als ze een patiënt aan het helpen zijn.

Een realistische marktbenadering dus, met uitstekende resultaten. Ze wonnen er al diverse awards mee, zoals de Dutch Interactive Award en de Creative Circle Award.

Desktop en laptop computers hebben ondertussen voldoende rekenkracht en bandbreedte om dit soort toepassingen te ondersteunen. Processors in mobiele telefoons worden steeds sneller, waardoor hoogwaardige animaties via mobiel breedband mogelijk worden. De toekomst ziet er mooi uit voor dit bedrijf.

twnkls | augmented reality

twinkls logo Rotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Voorbeelden augmented reality

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Gerbert van 10XL en Gerben van twnkls | Augmented Reality over hun bedrijf en wat het voor hen betekent om ondernemer te zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact