Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

KVK roept bedrijven op mee te doen aan de Innovatie Top 100

Inschrijven voor 15e editie

KVK roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 15e  KVK Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland.

De inschrijving voor de KVK Innovatie Top 100 van 2020 is gesloten.
Inschrijven kon t/m 18 september 2020.

Sta jij net als de ondernemers van PHYSEE , winnaars van de 14e editie, straks op het podium van de KVK Innovatie Top 100? Neem jij het stokje over? Meld je aan en schrijf jouw innovatie in en win.

Deelname aan de KVK Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Jan Minnee van Retourplaza uit Amsterdam noemt zijn plek in de  Innovatie Top 100 van 2017 een geweldige, onafhankelijke bevestiging: “Het is een keurmerk van vertrouwen."  Willem-Jan Lamers van Accerion uit Venlo vindt het een eer om in deze belangrijke lijst te mogen staan. De nominatie voor de KVK Innovatie Top 100 en het behalen van de 9de plaats heeft het bedrijf veel media exposure, nieuwe contact en leads opgeleverd. Vorig jaar veroverde Groasis uit Steenbergen de eerste plaats met een 'intelligente emmer' die woestijnen weer tot leven brengt.

Kracht van het initiatief

De nominaties worden beoordeeld op omzet, groeipotentie, originaliteit en impact voor branche en samenleving. De innovatie dient reeds op de markt te zijn gebracht. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen 14 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden eind november 2020 in alfabetische volgorde bekend gemaakt. De presentatie van de ranking van de 100 bedrijven tijdens een feestelijke bijeenkomst vindt op 21 januari 2021 plaats.

Je inschrijving op de website van de KVK Innovatie Top 100

Bedrijven die zich hebben aangemeld voor de KVK Innovatie Top 100 worden weergegeven op de website. Alleen de algemene gegevens worden getoond, zoals naam bedrijf, link naar de website en natuurlijk de innovatie. Gegevens over omzet en bedrijfsgrootte worden alleen gebruikt voor de expertpanels en de jury.

Jury

Zodra de inschrijving gesloten is gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek.

Criteria beoordeling

Uitsluitend bij de KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich nomineren. De inschrijvingen worden, in willekeurige volgorde, op deze website getoond.

  • verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet
  • impact voor de branche en samenleving
  • originaliteit
  • groeipotentie.

Omzet

Een innovatie is pas geslaagd als er omzet is gerealiseerd bij het moment van inschrijving. Daarom vragen we je om de gerealiseerde omzet cijfers over 2018 en 2019 en de verwachte omzet in 2020. Deze cijfers worden niet gepubliceerd en dienen alleen  voor de beoordeling van de effectiviteit van de ingeschreven innovatie. Nog geen omzet? Schrijf dan niet in, maar doe dat in 2021. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt namelijk niet voorgedragen voor een beoordeling.

Kansen voor innovatieve ondernemers

Afgelopen jaren is de KVK Innovatie Top 100 uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB. Wij hebben kort samengevat wat deelname u oplevert:

  • Vergroot de zichtbaarheid van jouw innovatie en bedrijf
  • Levert je veel publiciteit op in landelijke, regionale en lokale media én de vakpers
  • Zorgt voor herkenning én erkenning.
  • Geeft je toegang tot nieuwe netwerken. Denk aan ministeries, provincies, kennisinstellingen, maar ook andere ondernemers.

 

Aanmeldformulier KVK Innovatie Top 100:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact