Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

iungo.nl BV, 68e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

iungo, jouw persoonlijke energiecontrollor

iungo is een klein, duurzaam apparaat dat in de meterkast hangt en aangesloten is op de energie/gasmeter, de watermeter of bijvoorbeeld de bruto productiemeter van de zonnepanelen. Via een computer, tablet en smartphone heeft de gebruiker toegang tot het dashboard waarmee hij inzicht krijgt in zijn eigen verbruik, opwekking, teruglevering en automatische besparingsacties kan controleren. Acties kunnen automatisch gepland worden om zo energieverspilling (sluipverbruik) tegen te gaan.

Inzicht per apparaat

Met behulp van tussenstekkers biedt iungo inzicht per apparaat. Deze kun je zelfs op afstand aan- en uitzetten. Met iungo houd je controle over de energieverbruikers. Je kunt namelijk per dag, maand of jaar zien wat de energiekosten zijn. Het home management systeem dat wordt aangesloten in de meterkast is makkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik, onafhankelijk en abonnementsvrij.

Componenten

Bij de ontwikkeling van iungo is gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten met speciale aandacht voor de grondstoffen en de productieprocessen van de gebruikte componenten. Zo bevat iungo geen lithium of tantalum. Het verbruik van iungo zelf is slechts 1,5 Watt. Alle ontwikkeling zowel hardware als software is in eigen beheer gedaan, hierdoor kan iungo snel inspringen op vragen uit de markt

Slim gebruik maken van data

Verschillende producten en systemen kunnen op iungo aangesloten worden. Hierdoor worden zowel meetgegevens als acties inzichtelijk gemaakt, waardoor de gebruiker gestimuleerd wordt bewust met energie om te gaan. iungo wil een verzamelpunt worden tussen verschillende apparaten om zodoende slimmer van data gebruik te kunnen maken. Gegevens die iungo verzamelt worden lokaal opgeslagen, waarbij de privacy is gewaarborgd. Hierin is iungo uniek.

iungo.nl BV

Logo iungo Zwolle

Facebook Twitter 

Website

iungo

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact