Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

Tellrs

Inzicht in bezoekersstromen in de 1.5-metersamenleving

Naam bedrijf Tellrs
KVK nummer 76003019
Website https://tellrs.nl
Extra website https://www.trouw.nl/economie/geld-verdienen-aan-het-virus-het-bedrijf-tellrs-kan-het~b79ebf89/
Beschrijving innovatie Tellrs telt anoniem mensen en geeft op haar platform inzicht in bezoekersstromen in de 1,5-metersamenleving.

Het tellen doet zij op innovatieve wijze door alle mogelijke telsensoren met elkaar te koppelen (personenteller, handteller, kassasysteem, camerasensor, et cetera) om drukte-informatie te verkrijgen. Tellrs maakt het hierdoor mogelijk dat elke ondernemer, organisatie of consument real-time kan inzien waar het druk is.
Het platform waar Tellrs al haar tellingen aan koppelt biedt inzicht in bezoekersstromen en maakt analyse en monitoring mogelijk. Tellrs voorkomt drukte, bevordert spreiding en draagt bij aan de veiligheid in bijvoorbeeld een winkelgebied. Daarnaast bespaart het ondernemers kosten en geeft het hen rust.

Tijdens de eerste lockdown heeft JKK.engineering Tellrs bedacht en ontwikkeld. Als oplossing om drukte te voorkomen in bijvoorbeeld restaurants, bouwmarkten en strandgebieden. Dit jonge bedrijf heeft iets in handen wat de komende maanden en jaren blijvende impact kan genereren, door verschillende oplossingen voor druktespreiding aan te bieden. De kracht van de startup ligt in kennis van techniek gecombineerd met flexibiliteit en innovatief denken.
Tellrs heeft alle grote hobbels genomen op het gebied van IT, connectiviteit, opslag, online veiligheid en wet- en regelgeving zodat ondernemers en instellingen dit niet meer hoeven te doen. Verschillende systemen aan elkaar koppelen is hiermee ineens heel simpel, betaalbaar en gebruiksvriendelijk geworden. Een werkend systeem binnen een dag!
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. Tellrs heeft tot nu toe meerdere bedrijven geholpen, voorbeelden:

• Door inzet van Tellrs kon personeel ontlast worden en zich focussen op wat er echt toe doet, je hoofd boven water houden in crisistijd.
• Tellrs creëerde een nieuwe toepassing voor bestaande systemen waar fabrikanten en distributeurs van sensoren van profiteren.
• De Hogeschool Utrecht telt bezoekers en is er door inzet van Tellrs achter gekomen dat de gebouwen lang niet genoeg benut werden. Zo hebben ze meer personeel en studenten kunnen stimuleren om gebruik te maken van de faciliteiten die zij zo hard nodig hebben. Door inzicht te hebben in gebruik van gebouwen, konden kosten bespaard worden op het gebied van schoonmaak, beveiliging en inzet van personeel.
• Tellrs voorkomt niet alleen drukte, maar stimuleert spreiding. Door deze spreiding wordt de betalende klant niet meer naar huis gestuurd en genereert zo omzet voor de lokale ondernemer.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. Zeker en vanuit twee invalshoeken.
Enerzijds voor B2B ondernemers, voor het genereren van extra dienstverlening en daarmee een nieuw verdienmodel. Tellrs werkt bijvoorbeeld samen met verkopers van telsensoren die nu een compleet pakket kunnen aanbieden. Daardoor halen ze meer klanten binnen.
Anderzijds voor toekomstige gebruikers uit nog niet aangewende branches, die de vernieuwende waarde van Tellrs inzien en daarmee nieuwe afnemers worden en hun bedrijfsvoering optimaliseren. Denk aan gemeenten die zoekverkeer voorkomen door te tonen welke parkeerplaatsen in de stad nog vrij zijn of de schoonmaakbranche die wil weten waar het druk is geweest, om daar schoon te maken en hun personeel effectief en efficiënt inzet. Zo zijn we bezig met de concrete vraag van SportInnovators om sportief gebruik van de openbare buitenruimte inzichtelijk te maken.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact