Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Luminis Technologies

MediGrid

Naam bedrijf Luminis Technologies
KVK nummer 09 16 28 93
Website https://www.luminis.eu/
Extra website https://medigrid.io
Beschrijving innovatie MediGrid is een softwareoplossing waarmee sneller en beter medisch onderzoek uitgevoerd kan worden. De coronacrisis heeft veel problemen blootgelegd die een snellere ontwikkeling van medicijnen en behandelmethoden in de weg staat. Een van de grote pijnpunten is de omgang met data. In de medische onderzoekswereld wordt nog te weinig digitaal gewerkt, is de datakwaliteit laag, wordt data te weinig gecombineerd en wordt data nauwelijks gedeeld. In samenwerking met de Universiteit van Liverpool hebben we een oplossing ontwikkeld die op al deze vlakken verbetering aanbrengt.
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. Onze partner en eerste klant de Universiteit van Liverpool heeft door MediGrid diverse onderzoeken kwalitatief beter en sneller kunnen uitvoeren. Dit start met onderzoeksresultaten en patiƫntdata van 8 Engelse ziekenhuizen die niet meer via papier verwerkt werden, maar digitaal. Hierdoor kon tijdens de coronacrisis onderzoeken online en digitaal worden uitgevoerd, wat voorheen vaak niet mogelijk was. Vervolgens werden realtime inzichten beschikbaar voor behandelend artsen zodat ze direct hun adviezen konden afstemmen op de laatste inzichten.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. Ja. Er zitten specifieke medische elementen in MediGrid, maar het onderliggende cloudplatform dat wij ontwikkeld hebben is geschikt voor ieder datavraagstuk.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact