Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

ItsMyLife - Corporate & Individual well-being BV

Its My Life - De beweeg-app die gezondheidswinst meetbaar maakt

Naam bedrijf ItsMyLife - Corporate & Individual well-being BV
KVK nummer 27176205
Website www.itsmylife24.nl
Extra website https://www.mkba-informatie.nl/index.php/download_file/force/382/894/
Beschrijving innovatie De zorgkosten stijgen volgens het Centraal Planbureau de komende 20 jaar van 100 miljard Euro per jaar, naar 140 miljard Euro. Tegelijkertijd zien we een afname in het aantal kinderen en volwassen dat voldoet aan de beweegrichtlijnen. Minder dan 50% van de volwassenen en zelfs minder dan 70% van de kinderen in Nederland beweegt voldoende. De uitdaging is: Hoe zorgen we er samen voor dat Nederlanders weer meer gaan bewegen?

De Corona crisis heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Het zijn vooral mensen met leefstijlgerelateerde problematiek die in het ziekenhuis en op de intensive care zijn beland. Tegelijkertijd zagen we het beweeggedrag nog verder afnemen vanwege thuiswerken en gesloten onderwijsinstellingen. Meer bewegen versterkt ons immuunsysteem en voorkomt overgewicht. Wat is de winst van meer bewegen?

Volgens de publicatie 'The social cost of automobility, cycling and walking in the European Union' zijn de maatschappelijke baten van een Europeaan die 1 km meer loopt gemiddeld €0,37 cent. Dat is mooi, maar wat heeft een individuele Nederlander hieraan?

Door de introductie van de Fitcoin komen deze maatschappelijke baten rechtstreeks in de digitale portemonnee. Elke km levert €0,37 aan waarde op die alleen kan worden besteed aan lokale, gezonde producten en diensten.
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. Door het vele thuiswerken zien we een duidelijke teruggang in het percentage Nederlanders dat voldoet aan de beweegrichtlijnen (30 minuten matig intensief bewegen per dag). Verder dan een loopje tot het koffiezetapparaat komen de meeste mensen niet meer. En dat is zorgelijk omdat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat 30 minuten bewegen per dag het immuunsysteem versterkt.
• Door het aangaan van challenges die medewerkers thuis aanzetten tot beweeg-competities met collega’s,
• het kunnen beluisteren van Coronastress podcasts tijdens het wandelen
• en het organiseren van Walking Teams waarin afdelingen al lopend met elkaar via Teams vergaderen en ondertussen Fitcoins sparen om te kunnen doneren aan een goed doel,
hebben wij ruim 7000 medewerkers via de It’s My Life-app en de Fitcoins aantoonbaar in beweging gebracht.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. Ja. Binnen 5 werkdagen kan een Fitcoin-account voor ondernemers en hun werknemers worden opgesteld en doen ze mee. Vooral relevant voor branches waar het meeste van de werkzaamheden zittend worden uitgevoerd en meer dan 50% van de werknemers thuis werkt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact