Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

Food Cabinet

Support Your Locals

Naam bedrijf Food Cabinet
KVK nummer 56919794
Website www.supportyourlocalsnl.nl
Extra website www.foodcabinet.nl
Beschrijving innovatie De campagne Support Your Locals is een initiatief van Food Cabinet in samenwerking met Taskforce Korte Keten en roept heel Nederland op om lokale voedselproducenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. Door te kopen van dichtbij steun je jouw lokale ondernemer en ben jij verzekerd van de lekkerste producten! Steun van de consument is hard nodig. Zowel nu als na de crisis. De afgelopen periode zijn er door het hele land initiatieven ontstaan onder de vlag van #supportyourlocalsNL en op de website supportyourlocalsnl.nl zijn al deze initiatieven op één plek te vinden.
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. Door de coronacrisis worden lokale voedselproducenten door heel Nederland keihard getroffen. Bedrijven die normaal gesproken hun mooie waren, zoals brood, groenten, fruit en zuivel, leveren aan de horeca zien – met het sluiten van alle restaurants – hun omzet in één klap verdwijnen. Al snel ontstond bij Samuel Levie het idee om met een aantal ondernemers bij elkaar te komen en hun waren via een #supportyourlocals-box bij mensen thuis aan te gaan bieden. Binnen 48 uur konden mensen bestellen en daarmee zijn binnen no time 7.000 boxen alleen in Amsterdam verkocht. Maar Samuel wilde meer ondernemers helpen. Daarom ontwikkelden we met Food Cabinet de open source campagne ‘Support Your Locals' en zijn er initiatieven in heel Nederland opgestaan.

Van ondernemers door het hele land kregen we enorm veel positieve reacties, de actie gaf hen hoop en een manier om toch hun producten af te zetten. Er zijn naar schatting zo’n 50 volledig nieuwe initiatieven ontstaan en er staan in totaal ruim 300 lokale initiatieven op de website (zowel nieuwe als bestaande korte keten initiatieven). Wij kennen niet de omzetcijfers van alle initiatieven, maar voor veel ondernemers was deze campagne een oplossing en een manier om de coronacrisis te overleven.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. De campagne, en de oproep om lokale ondernemers te steunen, leent zich uiteraard ook voor andere branches. De hashtag werd dan ook niet alleen gebruikt om voedselondernemers een hart onder de riem te steken, we zagen ook dat andere detailhandels gebruik maakten van de hashtag. Bijvoorbeeld lokale kledingwinkels en boekhandels. Maar ook in de bloemenbranche werd het veel gebruikt en de marketingbureaus van gemeenten haakten er ook op in. En dan veel meer in het algemeen om alle lokale ondernemers te steunen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact