Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Crowdcom

Druktemeter voor binnenstedelijk gebied en kermissen

Naam bedrijf Crowdcom
KVK nummer 20143500
Website www.crowdcom.nl
Extra website https://crowdcom.nl/bezoekers-tellen-op-kermissen/
Beschrijving innovatie Druktemeter voor binnenstedelijk gebied en kermissen. Crowdcom telt publiek in stedelijk gebied, publieke gebouwen en evenementen met hoogte meters. Deze techniek is volledig anoniem en zeer betrouwbaar.

Tijdens de pandemie heeft Crowdcom de druktemeter ontwikkeld waarmee bezoekers aan de binnenstad en evenementen direct kunnen zien hoe druk een gebied is. De meter houdt in realtime de drukte bij, stuurt notificaties naar eindgebruikers bij naderende drukte en toont op basis van historische data de beste bezoekmomenten.
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. De druktemeter heeft grote impact gehad voor verschillende markten waarin wij actief zijn. Voor citymanagement was de druktemeter de basis om nieuwe incentives te introduceren en publiek beter te spreiden (gratis parkeren op rustige dagen, infoborden aangepast langs de weg, informatie online over de drukte) waardoor het publiek aantoonbaar beter verspreid werd.

Kermissen hebben in het naseizoen de meeste baat gehad bij de druktemeter. Mede op basis van onze tellingen werden coronaproof kermissen toegestaan in Tilburg, Oss, Den Bosch Den Haag, Nijmegen, Alphen aan den Rijn. De druktemeter is voor het publiek de plek om te beoordelen of zij het terrein bezoeken of even uitstellen. Voor de organisatie betekend de druktemeter een onmisbare tool om publieksdrukte onafgebroken te monitoren en te kunnen sturen op het maximaal aantal bezoekers op het terrein.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. Op dit moment wordt de druktemeter ook ingezet in de retail om het deurbeleid te communiceren richting bezoekers; In het Jeroen Bosch ziekenhuis worden tellingen toegepast om de patiƫntenstromen voor de reguliere zorg beter te spreiden en te monitoren. Voor het naseizoen werken we hard om de druktemeter voor kerstmarkten en winterfairs in te zetten en zo bijeenkomsten op kleine schaal weer mede mogelijk maken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact