Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BrainCreators BV

BrainMatter

Bedrijfsnaam BrainCreators BV
KvK Nummer 66314542
Website http://www.braincreators.com/
Beschrijving onderneming BrainCreators is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het expliciet maken van de kennis en kunde van experts en het automatiseren van hun denken en handelen. Het bedrijf is in 2016 opgericht door drie ondernemers die elkaar kennen van de opleiding Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. Het bedrijf werkt met 25 machine learning experts en ontwikkelaars aan BrainMatter platform. BrainCreators wil met dit platform mensen in staat stellen om repetitieve werkzaamheden te automatiseren. De zodoende vrijgemaakte tijd kan worden geinvesteerd in innovatie en optimalisatie. Dankzij BrainMatter krijgen organisaties toegang tot de krachtige wereld van AI, zonder zelf de technische kunde in huis te hoeven halen.
Naam innovatie BrainMatter
Beschrijving innovatie Het BrainMatter platform richt zich op gebruikers zonder technische kennis over software, AI of machine learning. In een intuitieve omgeving binnen de browser kan iedereen kennis aan een datarepresentatie (plaatje, grafiek, film, geluid,..) toevoegen en de machine deze kennis laten overnemen. Het toevoegen van interpretaties, of ‘annoteren’ is in bestaande toepassingen een arbeidsintensief en kostbaar proces. BrainMatter maakt dit proces efficiënt, zodat het nu binnen handbereik ligt voor iedere organisatie. Het platform biedt ook kant-en-klare oplossingen voor verschillende sectoren, zoals de industrie, infrastructuur en de bouw.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Hoewel een waarneming op zichzelf niet zoveel waarde heeft, kan het in combinatie met kennis en kunde enorm veel macht geven. Wat voor de leek een wit wolkje lijkt is voor de wetenschapper een sterrenstelsel. Het kunnen interpreteren van een waarneming en het daaraan verbinden van acties is wat mensen leren op school, door studie en door praktijkervaring. Door waarnemingen van camera’s, microfoons en sensoren te koppelen aan de kennis en kunde van menselijke experts in BrainMatter kan een machine leren om taken over te nemen. Deze vorm van automatisering noemen we cognitieve digitale intelligentie. Net als mensen blijft een AI model ook doorleren doordat het nieuwe ervaringen opdoet in de uitvoering. Met hulp van de mens leert de machine voortdurend verder. BrainMatter stelt bedrijven in staat om op grote schaal vele cognitieve taken te automatiseren en zo de prestaties van mensen naar een hoger niveau te tillen.
Een bijkomend voordeel van deze vorm van kennisoverdracht naar machines is het expliciet vastleggen van de kennis en ervaring van domeinexperts. Die kennis wordt veiliggesteld en tegelijkertijd beschikbaar gemaakt voor de collega’s en gehele organisatie.
Bijdrage aan een betere wereld Er zijn talloze succesverhalen die de waarde van AI aantonen. Het typisch menselijke proces van waarnemen, interpreteren, acties bepalen en uitvoeren kan nu worden overgedragen aan machines. Dit geld voor verschillende soorten waarnemingen, zoals zicht, gehoor en gevoel. Door op AI gebaseerde automatisering aan traditionele bedrijfsprocessen en applicaties toe te voegen, kunnen organisaties de gebruikerservaring verbeteren en hun productiviteit flink opkrikken. AI heeft een enorme impact op organisaties, de maatschappij en individuen.
Voor organisaties betekent dit dat ze niet meer onder vergaande automatisering van cognitieve taken uitkomen en dat ze nieuwe mogelijkheden moeten omarmen om concurrerend te blijven. Onder cognitie verstaan we het interpreteren van perceptie. Wat hoor, zie, ruik of voel je en welke conclusies kun je daaraan verbinden? Door een flink deel van deze cognitieve taken te automatiseren kunnen mensen beter presteren, een hogere kwaliteit leveren en meer werk verzetten in minder tijd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Organisaties die willen profiteren van deze technologie, maar niet voldoende technische AI , of data science kennis en vaardigheden hebben, krijgen met BrainMatter toegang tot de wereld van cognitieve AI. Hiermee kan het tekort aan dataspecialisten worden opgevangen en kunnen organisaties met minder AI kennis en vaardigheden zelf toepassingen gaan ontwikkelen in hun eigen domein. BrainCreators, het toonaangevend bedrijf op het gebied van cognitieve Artificial Intelligence (AI), heeft daarom het BrainMatter platform ontworpen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact