Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Orbisk

Orbisk

Bedrijfsnaam Orbisk
KvK Nummer 74306219
Website https://orbisk.com/nl/
Beschrijving onderneming De voedselafvalmonitor van Orbisk dringt voedselverlies terug in horecagelegenheden. Door het uitrusten van het afvalpunt met een weegschaal en een smart camera welke met vooruitstrevende AI technologie voedsel herkent van beeld, brengen wij inspanningsloos het voedselverlies bij horecagelegenheden in kaart. Door tastbaar inzichtelijk te maken WAT er WANNEER en WAAROM verloren gaat, stellen wij een restaurant in staat om optimaler te bevoorraden, plannen en proportioneren, waarmee rendementsverhoging op de inkoop behaald kan worden. Hiermee wordt de ecologische verantwoorde optie ook de economisch rendabele optie!
Naam innovatie Voedselafvalmonitor
Beschrijving innovatie De voedselafvalmonitor van Orbisk dringt voedselverlies terug in horecagelegenheden. Door het uitrusten van het afvalpunt met een weegschaal en een smart camera welke met vooruitstrevende AI technologie voedsel herkent van beeld, brengen wij inspanningsloos het voedselverlies bij horecagelegenheden in kaart. Door tastbaar inzichtelijk te maken WAT er WANNEER en WAAROM verloren gaat, stellen wij een restaurant in staat om optimaler te bevoorraden, plannen en proportioneren, waarmee rendementsverhoging op de inkoop behaald kan worden. Hiermee wordt de ecologische verantwoorde optie ook de economisch rendabele optie!
Website innovatie https://orbisk.com/nl/
Noodzaak en belang van deze innovatie Per locatie voorkomt Zero food waste >4.000 kg voedselafval per jaar. In 2020 zullen er minimaal 300 monitoren geplaatst worden, die samen dus een totale verspilling aan voorkomen van >1.2M kg voedsel, waarmee 3.8M kg CO2 uitstoot voorkomen wordt en 4.3 miljard liter water!
Bijdrage aan een betere wereld Het terugdringen van voedselafval is de nummer 3 uit project Drawdown, waarin de 100 beste oplossingen beschreven worden om klimaatverandering terug te dringen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het gebruik van vooruitstrevende AI (beeldherkennings)technologie om volledig automatisch voedselafval in kaart te brengen in de horeca is eentje die nog niet eerder is gezien.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact