Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Yumeko

Duurzaam beddengoed

Bedrijfsnaam Yumeko
KvK Nummer 55161162
Website https://www.yumeko.nl
Beschrijving onderneming Yumeko is hét leidende voorbeeld op het gebied van duurzaam en ethisch verantwoord geproduceerd beddengoed en badgoed in Nederland.

Yumeko is een sociale onderneming met een maatschappelijke missie waarbij onze impact centraal staat. Daarom blijft Yumeko altijd op zoek naar nog betere, mooiere en duurzamere producten om haar klanten nog beter te laten slapen én te laten ontwaken. Met het zachtste beddengoed en badgoed van de hoogste kwaliteit, gemaakt met de hoogst mogelijke aandacht voor mens, milieu en dier.
Naam innovatie Duurzaam beddengoed
Beschrijving innovatie Als eerste in Nederland lanceerde Yumeko een complete brede collectie duurzaam beddengoed, gemaakt met het biologisch en Fairtrade keurmerk. Inmiddels is Yumeko marktleider op het gebied van duurzame slaapkamer producten.

Normaal gesproken wordt beddengoed gemaakt van materialen die zeer schadelijk zijn voor milieu, mens en dier.
Website innovatie https://www.yumeko.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze missie is 'Change The World Sleeping'. Niet alleen onze klanten kunnen slapend de wereld veranderen; maar wij willen ook de wereld van het slapen veranderen: dwz onze collega's in de slaapsector.

Onze impact meten we al sinds 2012 en wordt gerapporteerd op onze website (https://www.yumeko.nl/over-yumeko/impact-reports).

Onze Theory of Change behelst 3 elementen:
- Creëren van eerlijke productieketens, met voordelen voor milieu, mens en dier
- Inspireren van consumenten tot een meer duurzaam koopgedrag
- Transformeren van bedrijfsleven en collega's naar meer duurzame productie

Met name bij het eerste element, onze directe impact, meten we vele verschillende aspecten: van waterbesparing, chemicaliën/pesticide besparing, tot aan het aantal boeren die we van hun volledige jaarinkomen voorzien, het aantal fairtrade arbeiders die werken in de keten tegen eerlijke voorwaarden, maar ook het aantal dieren die onder betere leefomstandigheden leeft.
Bijdrage aan een betere wereld De grootste maatschappelijke impact heeft onze biologische/fairtrade productie van katoen. 'Regulier' katoen is tenslotte verantwoordelijk voor ca 25% (!!) van de vervuiling door chemicaliën en pesticiden die in de landbouw gebruikt worden.

Door 'biologisch' katoen te gebruiken wordt alle vervuiling van bodem en grondwater voorkomen, en door Fairtrade worden de gezondheid en werk/leefomstandigheden van arbeiders en boeren bevordert.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment is slechts 0,7% van de wereldwijde productie van katoen op biologische basis. Vroeger (vóór de introductie van GMO zaad, kunstmest en pesticiden in de landbouw en het grootschalige gebruik van chemicaliën in het verven en verwerken van katoen) werd katoen natuurlijk verbouwd.

Het is zeker innovatief om natuurlijk geproduceerd katoen te introduceren als duurzaam alternatief.

Daarnaast zijn we met Yumeko voortdurend bezig om nieuwe producten en materialen te ontwikkelen die beter zijn voor het milieu. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van innovatieve textielblends gemaakt van katoen en linnen/tencel.

Daarnaast ontwikkelt Yumeko nieuwe productlijnen die beter zijn voor milieu, mens en dier; zoals kussens en dekbedden gevuld met recycled dons, matrassen gemaakt van alleen duurzame natuurlijke materialen, en kussens van 100% natuurlatex.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact