Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Yoghurt Barn

Klimaatpositief ondernemen

Bedrijfsnaam Yoghurt Barn
KvK Nummer 55243347
Website www.yoghurtbarn.nl
Beschrijving onderneming Yoghurt Barn brengt gezond en lekker eten op een bijzondere manier buitenshuis waarbij biologische en plantaardige zuivel de basis vormt voor goed doen voor mens, dier en milieu. We bieden gasten in onze 13 Barns een feel-good food beleving en trekken die door van gezond en lekker eten naar goed doen voor het klimaat.
Naam innovatie Klimaatpositief ondernemen
Beschrijving innovatie Yoghurt Barn is het eerste bedrijf in Nederland dat klimaatpositief onderneemt, wat wil zeggen dat elke gast na een bezoek aan één van onze Barns een positieve bijdrage levert aan het verbeteren van het klimaat. Wij doen dit door enerzijds de gehele CO2e-uitstoot in kaart te hebben gebracht, door met de gehele keten reductieplannen te maken om zo min mogelijk uit te stoten, en tegelijkertijd alle uitstoot die er dan overblijft met 110% te compenseren door bomen te planten via CO2-certificaten. Dit is een continue proces en daarmee zijn we klimaatpositief. Als eerste van Nederland en één van de eerste wereldwijd.
Website innovatie www.yoghurtbarn.nl/klimaatpositief
Noodzaak en belang van deze innovatie We nemen meer CO2-equivalenten op dan we uitstoten. Daarmee dragen we bij aan de Parijs Klimaat Doelstellingen van maximaal 1,5gr opwarming van de aarde. Omdat we zelfs meer uitstoot opnemen dan uitstoten en verder gaan dan klimaatneutraal, zorgen we er zelfs voor dat we met dit initiatief de aarde (met onze actie) helpen te verkoelen. Ons doel is andere ondernemers, in alle sectoren, te inspireren en te laten zien hoe ze dit ook kunnen gaan doen. Tevens nemen we al onze stakeholders mee in om met elkaar de wereld een stukje beter te maken.
Bijdrage aan een betere wereld Zie boven
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn de eerste in Nederland en één van de eerste wereldwijd die klimaatpositief opereren. We zijn daarbij een pilot bedrijf voor WWF en UNFCCC om andere bedrijven te inspireren hetzelfde voorbeeld te laten doen volgen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact