Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Vencomatic Group

Q-perch

Bedrijfsnaam Vencomatic Group
KvK Nummer 17080135
Website www.vencomaticgroup.nl
Beschrijving onderneming De Vencomatic Groep biedt oplossingen voor de huisvesting, eierverzameling en klimaatbeheersing voor alle soorten pluimveebedrijven. Met onze slogan ‘Think ahead with poultry people’ benadrukken wij onze innovatieve instelling en drukken wij onze waardering voor onze klanten en partners uit.
Naam innovatie Q-perch
Beschrijving innovatie De Q-Perch is een mechanische oplossing die bloedluizen (Poultry Red Mite*) reguleert op basis van hun natuurlijke levenscyclus. Het onthoudt de bloedluizen van eten en voorkomt daarmee vermeerdering.

De revolutionaire Q-Perch is een zitstok met aan de onderzijde twee barrières die bloedluizen doden op hun weg naar de kippen. Er staat een laagvermogen spanning op de barrière, waarmee de kippen niet in aanraking kunnen komen, maar welke voor de bloedluis dodelijk is.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De champignonvorm van de Q-Perch is aantoonbaar de meest comfortabele vorm voor kippen, aangezien het stabiliteit en grip biedt. Daarom is de Q-Perch gunstig voor de diergezondheid en het dierwelzijn, waarvan de pluimveehouder kan profiteren aangezien de kippen beter presteren.
Bijdrage aan een betere wereld Er word geen gif meer gebruikt (fipronil).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Hier was geen oplossing voor.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact