Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Value Maritime BV

Gas Reiniging Installatie

Bedrijfsnaam Value Maritime BV
KvK Nummer 69564353
Website www.valuemaritime.com
Beschrijving onderneming Value Maritime maakt te lease gasreinigingssystemen voor klein- tot middelgrote schepen. Hierdoor wordt de uitstoot van deze schepen qua CO2 (10-13%), Ultra Fijne Fijnstof (99% PM 10 en 90% PM2.5) en Zwavel (99%) gereduceerd.
Naam innovatie Gas Reiniging Installatie
Beschrijving innovatie Wij maken compacte plug and play te lease gasreinigingssystemen voor klein- middelgrote schepen. Hierdoor wordt de uitstoot van deze schepen qua CO2 (10-13%), Ultra Fijne Fijnstof (99% PM 10 en 90% PM2.5) en Zwavel (99%) gereduceerd. Het alternatief voor deze schepen om te voldoen aan de steeds strengere eisen voor zwaveluitstoot is tanken van duurdere brandstof (Marine Gas Oil). Door ons systeem is dit niet nodig en stoot het schip niet alleen minder zwavel maar ook fijnstof en scheelt het in CO2 uitstoot. Hierdoor is ons systeem de meest groene oplossing voor fossiel olie aangedreven schepen en kunnen deze schepen qua kostprijs beter concurreren.
Website innovatie www.valuemaritime.com/news/
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze innovatie heeft een dubbel dividend te weten financieel- (lagere brandstofprijs) en groen dividend (lagere CO2, Fijnstof en Zwavel uitstoot).
Bijdrage aan een betere wereld Is een mooie oplossing om de huidige klein tot middelgrote schepen (coasters, container feeders) die voornamelijk op fossiele brandstof draaien te vergroenen met een duidelijke business case financieel door de lagere brandstofprijs. Kortom groen- en financieel dividend.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Onze innovatie maakt het systeem heel compact. Op de innovatie is ook patent verkregen. Door het compacte systeem is het te installeren op klein- tot middelgrote schepen. Tevens is het mogelijk om deze installatie apart te financieren en lease aan te bieden wat van belang is in deze kapitaal intensieve industrie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact